Leipä paistettuna vuoassaan
Revitty punajuurileipä eli pulled bread ( n.16 palaa)
1 pkt (500 g) Pirkka punajuuri-perunasosetta tai itse tehtyä
1 tl suolaa
1 rkl siirappia tai juoksevaa hunajaa
2 dl kaurahiutaleita
1 ps (11 g) kuivahiivaa
6-7 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1/2 dl öljyä
1 pkt (200 g) vuohenjuustoa
1/2 dl (50 g) tuorejuustoa, chili tai maustamaton
Vuokaan:
voita,margariinia tai öljyä
n. 2 rkl auringonkukansiemeniä tai muita siemeniä
1. Lämmitä sose noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon suola
ja siirappi tai hunaja. Lisää kaurahiutaleet ja kuivahiiva. Alusta
hiivaleipäjauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa taikina huolellisesti, jotta
siihen muodostuu hyvä sitko. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.
2. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 20-30 minuuttia.
3. Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka ja leivitä se siemenillä.
4. Alusta ilmakuplat taikinasta ja kauli taikina noin 30 x
40 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy taikinapyörällä 8 x 10 cm ruuduiksi.
5. Leikkaa vuohenjuustosta mahdollisimman ohuita viipaleita.
Voitele taikinaruudut kevyesti tuorejuustolla ja asettele jokaisen päälle 1-2
vuohenjuustoviipaletta. Kokoa ruuduista 3-4 neliön korkuisia pinoja. Nosta
pinot pystyasennossa kapeampi sivu alaspäin leipävuokaan. Käytä tarvittaessa
lastaa apuna.
6. Anna kohota noin 20 minuuttia. Paista 175 asteessa uunin
alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä. Voit sipaista
leivän pintaan hieman öljyä tai ripotella hieman jauhoja halutessasi. Nosta
leipä tarjolle kokonaisena, josta jokainen voi "nyhtäistä" palan.
WAU! Maistuu varmaa hyvälle? Toimisikohan sämpylöinä....
VastaaPoistaKyllä maistuu. Luulisin että toimii myös sämpylöinä. Hyvä idea!
VastaaPoistaSiis näyttääpä herkulliselta =)
VastaaPoista