perjantai 23. tammikuuta 2015

Leipä miehen tiellä pitää

Otsikon sanonta pitänee paikkasa vielä nykyään. Erityisesti sly29- kierroksen viimeisen kuukauden aiheen mukaisesti valmistettuna. Aiheena oli siis terveellinen leipä. Tämä on erityisen hyvä aihe vasta vietetyn makean ajan vastapainoksi. Monet ovat saaneet erityisen runsaista ja kivoista paketeistaan monenmoista kivaa terveellisten leipien valmistamiseen. Eilen sitten sain minäkin paketin erittäin mukavasti suoraan kotiovelle. Paketista paljastui reseptit Laskiaisämpylöihin laskiaispullien korvaajana, Revittyyn punajuurileipään, Bataatti-kukkaleipään ja Rosmariinisiin ruutusämpylöihin. Erityisesti viimeinen innostaa kokeilemaan, kunhan ainekset saadaan ostettua ja muu aikataulu antaa myöten. Hauskoja hieman erilaisia (mutta ei liian erilaisia) ohjeita. Kiitos paljon!
Paketti sisälsi:

* Salaattisiemensekoituksen (Rosmariinisämpylöihin)
* Reilun kaupan Juoksevaa hunajaa (arvostan!)
* Kuivahiivaa (menee aina ja entinen paketti alkaa olemaan hieman lopussa :))
* Gluteeniton tumma reikäleipäaineseos 
* Suklaapatukat (Näitä jo maisteltiin)

En ole ennen käyttänyt gluteenittomia tuotteita ihan tietoisesti. Joskus olen kyllä maistanut jotain gluteenitonta leivonnaista, enkä ole suuremmin pitänyt mausta. Hieman varovaisen kiinnostunut olen tästä ainespussista, mutta lupaan kuitenkin kokeilla ja kertoa kokemuksia. Eihän sitä tiedä vaikka yllättyisin positiivisesti. :) Kaikkein parasta tässä on helppous ja nopeus.

Nyt joku saattaa silmät tarkkana katsella löytyykö mainintaa paristani. Katsotaan, kaikki aikanaan :)
Vähän aikaa sitten vierailin parini blogissa ja pieni aavistus syntyi mielessäni: Voisikohan se olla hän? Paketin saavuttua sain vahvistuksen. Kyllä, aavistukseni osui oikeaan ja parikseni paljastui Kirsi Tekila's bakerysta. Kiitos sinulle kierroksesta! Pian alkaa uusi kierros uusine aiheineen ja pareineen. Sitä odotellessa, kivoja talvipäiviä teille jokaiselle!


Ps. Kun vielä harmittelit kirjeessä sitrusjuttua, niin käväiseppä katsomassa uudelleen postaustani joulukarkeista. Ei kannata harmitella. Kiitos, sinulle vielä!

7 kommenttia:

 1. Oli mukava olla parisi nämä kolme kuukautta :) Tarkoituksenani olikin lähettää se New York suklaa jo joulukuussa, mutta sitten ajattelin että se voisi paljastaa minut. Sen verran paljon olen omassa blogissani puhunut New yorkista. Ajattelin, että tuo voisi olla kiva pieni vihje tulevaan, niin sitten yhdistin sen sinun syntymäpäiviin :) Odotan ilolla kun pääse testaamaan tuota valmista leipäjauhoja, mitä siitä tuleekaan! Välillä on hauska testailla "puolivalmisteita" vaikka normaalisti haluankin tehdä kaiken alusta alkaen itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En siitä suklaasta kyllä hoksannut. En muista enää mistä se aavistus tuli :) Nyt olen kuitenkin jo kokeillut kahta lähettämääsi ohjetta ja postaan kunhan ehdin. Valmis sekoitus jakoi mielipiteitä, mutta itse kyllä pidin. Eli oli positiivinen yllätys minulle.

   Poista
 2. Kovin kiintoisan kuuloisia nuo leipien nimet. Varmana erilaisia ja herkullisia! Jään seurailemaan testailujasi leipätaikinoiden parissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Kohta on tosiaan luvassa tänne blogiin ensimmäinen osa kokeiluista.

   Poista
 3. Anne 1/29 rosmarinisämpylät hmm jään odottamaan, mutta gluteiiniton reikäleipä myös.kivoja reseptejä parisi sinullekin laittanut kuten myös paketin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit. Yritän huomenna saada istuttua koneen ääressä sen verran että saan postattua.

   Poista
 4. Ihana paketti ja tosi mielenkiintoisen kuuloiset reseptit =)

  VastaaPoista