Puolukkaboston (2kpl halk. n. 20 cm)
2 ½ dl maitoa
½ palaa (25g) hiivaa
1 dl ruokokidesokeria
½ tl suolaa
1 tl kardemummaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää margariinia tai voita
täyte:
250 g (n. 4 dl) pakastepuolukoita
1 dl ruokokidesokeria tai fariinisokeria
1 rkl perunajauhoja
voiteluun:
1 kananmuna
1. Sekoita hiiva, sokeri, suola ja kardemumma lämpimään maitoon. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä rasva sekä loput jauhot ja alusta kimmoisa taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.
2. Voitele vuoat. Kauli taikinasta vuoan pohjan peittävät pyöreät palat. Kauli lopputaikinasta kaksi n. 30 x 40 cm:n suorakaiteen muotoista levyä.
3. Sekoita puolisulaneet puolukat, sokeri ja perunajauho. Levitä puolet täytteestä taikinalevylle. Rullaa levy varoen, nipistä sauma kiinni ja paloittele rulla 7-8 osaan. Nosta kierteet vuokaan. Kaapaise työpöydälle valuneet täytteenrippeet pullakierteiden päälle ja pyyhkäise työpöytä talouspaperilla kaulintojen välissä. Toimi toisen taikinalevyn kanssa samoin.
4. Peitä kelmulla ja kohota. Voitele puolukkabostonit rikkivispatulla kanamunalla.
5. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 30- 40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti