Tässä vielä muotti ja massa avaamattomina.
Kuivia kukkia.
Kun minulla nyt oli kukkia, piti niille myös arvoisensa paikka löytyä. Sehän löytyi sitten kakun päältä. Kakun ohjeina käytetty Kinuskikissan Tervetuloa juhliin- kirjasta löytyviä ohjeita eri tavoin yhdistellen ja muokaten. Pohjana kaakaokääretorttupohjaa ja täytteenä vaniljarahka-kermavaahtoa sekä tyrnikiisseliä. Kakku on kostutettu vaniljamaidolla ja päällystetty valkoisella kaulintamassalla. En käytä massoja paljon, mutta nämä koristeet vaativat alleen massan kermavaahdon sijaan. Kakusta tuli muuten hyvä, mutta päällinen ei useimmille oikein maistunut.
Ruusukakku
Pohja: Tein kaksinkertaisena ja käytin n. 1 ½ levyä, loput säästin pakastimeen muuta käyttöä varten
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
Kostutus:
3 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
Täyte:
Tyrnikiisseli:
3 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 ½ dl tyrnitäysmehua
3 keltuaista
75 g voita
Vaniljarahkakerma:
4 dl kuohukermaa
200 g vaniljarahkaa tai rahkaa ja vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
½ dl vaniljakreemijauhetta
Päälle:
500 g valkoista kaulintamassaa
1. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä nuolijalla rauhallisesti käännellen. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Pinta saa saada hieman väriä, mutta varo polttamasta sitä. Kumoa pohja heti sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi heti pohjan päältä.
2. Yhdistä sokeri ja vehnäjauhot kattilassa. Sekoita joukkoon vesi ja tyrnimehu. Lisää keltuaiset ja voi. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen kunnes seos pulpahtaa. Anna jäähtyä.
3. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri/sokerit sekä vaniljakreemijauhe.
4. Vuoraa iso 3 l:n kulho kelmulla. Leikkaa levypohjista sopivia pyörylöitä, niin että täytevälejä tulee vähintään kaksi. Laita pohjalle ensin pala pohjaa. Kostuta se ja lisää sitten kerros kiisseliä ja sen päälle kermaa. Laita päälle seuraava pohjapyörylä ja toimi samoin kuin edellä. Anna kakun hyytyä jääkaapissa n. kolme tuntia. Kumoa ja poista kelmu.
5. Kauli kaulintamassa isoksi pyöryläksi, jonka reunnat ulottuvat reilusti yli kakun reunan. Voit kokeilla massaa ylösalaisin käännetyn kulhon päälle nähdäksi onko koko sopiva. Paina kämmensyrjällä tiiviisti kakun päältä alkaen massa kakun pintaan kiinni. Kreemejä tai marmeladeja ei tarvita eristeeksi ja tartuntapinnaksi, vaan levy tarttuu helposti kostean kakun pintaan. Leikkaa reunan yli jäänyt massa veitsellä pois. Pyöritä massasta pitkä ohut pötkö. Kauli se ohueksi nauhaksi reunaa varten. Voit kostuttaa nauhan alapuolta tai kakun alareunaa saadaksesi nauhan tarttumaan paremmin kiinni.
Kauniita kukkia ja harjoitushan tekee mestarin :) Kakku näyttää ja kuulostaa herkulliselta.
VastaaPoistaNäinhän se menee. Kiva kun kävit :)
VastaaPoistaHauskaa, että kokeilit!
VastaaPoistaVarma en ole, mutta arvelen sinun lukeneen netistä toisen valmistajan ohjeita....sanasta 'joustava' päätellen.
Kuivuttuaan tämä italialainen tuote on kova ja hauras, siksi ne koristeet tuleekin taivutella heti uunin jälkeen haluttuun muotoonsa.
Makuasia, mutta soveltuu kyllä kakkuun kuin kakkuun sekä jälkiruokiin.
Ahaa. No sittenhän tähän löytyykin uusia ulottuvuuksia. Täytyypä kokeilla uudelleen eri tavalla. Kiitos selvennyksestä :)
VastaaPoistaKauniita ruusuja! Samaa palautetta olen massoista kakkujen päällä saanut, ettei ne maistu, joten ei tule käytettyä.ja myöhässä onnea!
VastaaPoistaNiin kauniita ovat kyllä ja ihanan romanttinen kakku muutenkin. Taitava olet!!!
VastaaPoistaKiitos, Anne!
VastaaPoistaHumbuugi: Tämä oli ensimmäinen kakku, jonka päällystin kokonaan kaulintamassalla. Kiitos kommentistasi. Se kyllä lämmittää mieltä.
Tosi ihana. Pitäisi itsekin häkeä pitsikoriste tarvikkeita.
VastaaPoistaKiitos kun kävit, Sanja. Tällainen koristelu on kyllä aika helppoa ja nopeaa.
Poista