maanantai 20. tammikuuta 2014

Joulusuklaamuffinit

Vaikka mintun makuun ovatkin enemmän suklaan tummat sävyt ja maut, yksi suosikeistani on Fazer:n joulusuklaa. Tuo punasävyiseen kääreeseen kääritty levyhän sisältää suklaan lisäksi mantelia, hedelmäpaloja ja jouluisia mausteita. Mielessäni alkoi pyöriä juustokakkuideoita ja muffineja joihin voisi tuota herkkua sujauttaa. Tässä siis toinen touteutukseni. Pohjana käytin Kinuskikissan Talo&Koti- lehdessä julkaistua ohjetta, jota sitten muokkailin sopivaksi.



Tässä muffinit siis ilman kuorrutetta. Tein näihin vielä ohjeessa olleen daim- kuorrutuksen. Minusta mufinit olivat parempia ilman kuorrutusta. Suklaan maku pääsee silloin paremmin oikeuksiinsa. Kuorrutus oli hyvin makeaa ja tahmeaa, joten kaikkiin en sitä sitten laittanutkaan. Siksipä kuorrutusta jäi yli. Myöhemmin palaan aiheeseen ja saatte kuulla mitä kuorrutukselle tapahtuikaan.


Joulusuklaamuffinit

12 kpl

Taikina:
200 g              Daim- maitosuklaata (Fazerin joulusuklaata)
150 g              voita tai margariinia
1 ½ dl             sokeria
2                     munaa
3 ½ dl             vehnäjauhoja
2 tl                  leivinjauhetta
2 ½ rkl            kaakaojauhetta
1 ½ dl             maitoa tai kermaa

Daim-kuorrutus:
1 ½ pkt           isoja Daim-patukoita (a 54g)
100 g              voita
1 ½ dl             tomusokeria
1                     muna

1. Säästä suklaalevystä 12 palaa ja rouhi loput. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen.
2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon tai kerman kanssa. Sekoita joukkoon lopuksi suklaarouhe.
3. Laita muffinipellin koloihin paperiset vuoat. Nosta lusikalla nokare taikinaa vuokaan, aseta päälle suklaapala ja peitä taikinalla.
4. Paista 225 asteessa 12- 15 minuuttia.
5. Leikkaa Daim-patukat rouheeksi. Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä. Lisää tomusokeri ja muna vispilällä sekoittaen. Ripottele joukkoon Daim- rouhe. Siirrä kattila takaisin liedelle j sekoittele, kunnes seos pulpahtaa.
6. Laita kattila kylmään vesihauteeseen. Nosta kattila sitten jääkaappiin ja anna olla viileässä, kunnes kuorrutus on jähmettynyt paksuksi ja valumattomaksi.
7. Levitä kuorrute muffinien päälle.

Vinkkinä ohjeessa: Muuntele reseptiä erilaisilla makusuklailla. voita kätkeä taikinan sisälle sydämeksi myös keksejä tai nugaata.

1 kommentti:

  1. Ai kun ihanan herkullisen näköisiä! Mullakin tarkoitus osasta joulusuklaista tehdä muffineita :)

    VastaaPoista