sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Juustobriossit

Sain sly 25- ringin viimeisessä paketissa ohjeita  pikkusuolaisiin. Ensimmäisenä kokeilin juustobriosseja. Tein nämä paketista saatuihin kauniisiin vuokiin. Ohje on helppo ja sillä saa tehtyä nopeasti hyviä pikkusuolaisia juhliin tai kahvipöytään. Uskoisin näiden soveltuvan hyvin pakastettaviksikin, joten näitä voi tehdä jo hyvissä ajoin ennen juhliakin. Näihin kanattaa käyttää voimakasaromista juustoa muuten maku on hyvin mieto. Alkuperäinen ohje on ilmeisesti Valion nettisivulta. Käytin laktoositonta maitojuomaa, kuivahiivaa ja margariinia, muuten seurasin ohjetta. Tarjoilin näitä pinaattikeiton kaverina.





Juustobriossit (20kpl)


Pohja:
2 dl maitoa
25 g hiivaa
2 rkl sokeria
½ tl suolaa
1 muna
n. 7 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Täyte:
150 g juustoraastetta voimakkaanmakuisesta juustosta (esim. pastajuusto)
200 g paprika-chilituorejuustoa
1 dl persiljaa

Voiteluun
munaa


1. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja muna. Sekoita joukkoon puolet jauhoista. Lisää pehmeä rasva (jos olet unohtanut ottaa voin ajoissa lämpenemään, voit pehmittää sitä hieman mikrossa.) ja loput jauhot. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.
2. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Taita levy kolmeen osaan ja kauli alkukokoon. Toista tämä työvaihe 2-3 kertaa. Anna taikinan levätä kaulimisen jälkeen hetki.
3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteeksi (55x35 cm). Yhdistä täytteen aineet, lisää persilja hienonnettuna. Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle. Kääri levy rullalle ja jaa veitsellä 20 osaan. Nosta palat paperivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota viileässä paikassa n. tunti.
4. Voitele munalla. (Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä)
5. Paista uunin keskiosassa ensin 225 asteessa n. 8 min. Alenna lämpö 200 asteeseen. Paista vielä n. 5 min. tai kunnes briossit ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
6. Tarjoa kasvisvaihtoehtona kahvi- tai teepöydässä tai erilaisten salaattien kera.

3 kommenttia:

  1. Mahtavan näköiset herkut ! Haluaisin maistaa!

    VastaaPoista
  2. Ihan uusi herkku, mutta vaikuttavat mielenkiintoisilta. Juustomakuja vaihtamalla saa aina erilaisia :) Talteen menee! :D

    ~ SLY25 emo

    VastaaPoista
  3. On upeita, tuohon käy varmaan voimaks musta emmenthal juustokin. Pitää muistaa seuraavankerran pullaa leipoessa jakaa taikina kahtia ja kokeilla pullataikinalla.

    VastaaPoista