Tässä reseptissä ei käytetä vuoan jauhottamiseen kookoshiutaleita, mutta muistini mukaan siinä vanhassa ohjeessa sitä käytettiin. Koska pidän kookoksesta, käytin tietenkin sitä. Minusta kookos täydentää tämän suklaakakun makua. Ja vink,vink tätä kakkua voi tehdä ja syödä ilman niitä surujakin :)
Sydänsurujen kakku
5 dl
|
vehnäjauhoja
|
|
4 dl
|
sokeria
|
|
3/4 dl
|
kaakaojauhetta (esim. van houten)
|
|
1 tl
|
soodaa
|
|
1 tl
|
suolaa
|
|
1 tl
|
vaniliinisokeria
|
|
250 g
|
maitorahkaa, kermaviiliä, maustamatonta jugurttia yms.
|
|
1/2 dl
|
maitoa
|
|
2
|
munaa
|
|
150 dl
|
voita
|
|
1.Sekoita kuivat aineet.
2. Sekoita rahka, maito ja muna ja lisää kuiviin aineisiin.
3. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
4. Paista 200 asteessa noin yksi tunti.
Puolikas ohje sopii 1 litran pitkään vuokaan ja kokonainen
ohje 1.8l suureen vuokaan. Litran vuoassa paistettuna paistoaika on lyhyempi,
n. 45min.
Ohje on siis Kotikokki- sivustolta napattu
Oi ompas herkullisen näköinen kakku ja ihana nimi =)
VastaaPoistaMinä olen saanut mummoltani tämän kakun ohjeen ja se on hyvää sekä helppo tehdä :) Ja todellakin voi syödä ilman sydänsurujakin! :D
VastaaPoista150 dl voita?
VastaaPoista