keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Suklaajuustokakku joulusuklaasta

Tein juustokakun käyttäen joulusuklaata. Valitettavasti unohdin kuvata kakun, joten laitan tähän alkuperäisessä ohjeessa olevan kakun. Ohje on DanSukkerin sivuilta, mutta tein vain täytteen joulusuklaasta ja koristepursotukset kermasta. Ensin olin aikonut tehdä myös kahvihyytelön pintaan, mutta maistettuani täytettä huomasin ettei se sopisi enää. Seuraavalla kerralla teen kakun kyllä oikeasti liivatteesta, sillä hyytelö ei oikein meinannut pitää muotoaan. Maku oli silti hyvä, joten muita aineksia kannattaa edelleenkin käyttää. Ja joskus kyllä kokeilen alkuperäisen ohjeen mukaisia aineksia (hyytelösokeri korvattuna liivatteella).



Kahvihyytelöllä koristeltu suklaajuustokakku

Kahvihyytelöllä koristeltu suklaajuustokakku
8 annosta

Ainekset

15 Digestive-keksiä
1 rkl kaakaojauhetta
75 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte
300 g valkoista suklaata
1/2 dl maitoa
2 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 prk rahkaa
200 g Philadelphia-juustoa, maustamaton
1 dl Dansukker Tomusokeria

Hyytelö
3 dl kiehuvaa vettä
2 rkl pikakahvijauhetta (esim. Nescafe)
2 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
2 rkl rommia


Murskaa keksit ja sekoita keksimurska kaakaojauheen ja sulatetun rasvan joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan.

Sulata suklaa maidon kanssa kattilassa. Lisää Hyytelösokeri Multi, kuumenna kiehuvaksi ja keitä puoli minuuttia.

Vatkaa rahka, tuorejuusto ja tomusokeri kuohkeaksi. Sekoita jäähtynyt, mutta vielä juokseva suklaaseos joukkoon. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa.

Sekoita pikakahvijauhe kiehuvaan veteen. Lisää Hyytelösokeri Multi ja keitä puoli minuuttia. Lisää rommi. Anna jäähtyä hetki ja kaada seos täytteen päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa tarjoiluun asti. Tarjoile kakku mielellään marjojen tai hedelmien kera.


Reseptin on laatinut
Dansukker

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti