Teen aika usein juustokakkuja niiden helppouden ja nopeatekoisuuden takia. Tämän kakun ohjeen sain kummityttöni rippijuhlissa. He olivat löytäneet sen ohjeen jostain netistä. Suklaajuustokakku- hakusanalla löytyy niin monia, että on vaikeaa tietää mikä on se alkuperäinen ohje. Tein ohjeen 1,5- kertaisena. Vuokana käytin Tupperwaren kakkukupua kakkutason kanssa. Siksi en laittanutkaan pohjalle leivinpaperia, kuten käyttäessäni irtopohjavuokaa. Tämä maistui meillä kaikenikäisille.
Suklaajuustokakku
Pohja:
1pkt (175g) Domino- keksejä
50g voita sulatettuna
Täyte:
4 liivatetta
1rkl kuumaa kahvia
170g tummaa suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3dl kuohukermaa
Murskaa keksit ja sekoita sulanut voi joukkoon. Painele muruseos vuoan pohjalle.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. kymmenen minuuttia.
Sulata suklaa. Sekoita tuorejuusto suklaan sekaan ja lisää sokerit.
Vaahdota kerma.
Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuumaan kahviin. Sekoita kunnes lehdet ovat sulaneet kokonaan.
Kaada liivateseos suklaa-tuorejuustoseokseen samalla koko ajan sekoittaen. Nostele kerma varovasti suklaaseoksen joukkoon ja kaada seos pohjan päälle vuokaan.
Ohjeessa ei sanota mitään kakun hyydyttämisestä välillä, mutta itse hyydytin kakkua n.2 tuntia.
Maitosuklaakuorrute:
130g maitosuklaata
3/4 dl kuohukermaa
Kuumenna kerma. Lisää suklaa joukkoon sekoitellen. Anna hetki jäähtyä. Kaada kakun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti