sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Mutakakkua

Tämä maistuu aina. Kun tekee tällä ohjeella joutuu paistamista tarkkailemaan koko ajan, sillä viisitoistakin minuuttia saattaa olla liian pitkä aika. Parasta mutakakku on silloin kun se on ehtinyt jäähtyä kunnolla. Sen kanssahan täytyy tarjota jäätelöä, ainakin meillä. Alkuperäisen ohjeen sijaintia en tiedä, mutta jostain netistä sen olen bongannut ja todennut hyväksi.



Mutakakku

200 g         suklaata
200 g         voita tai margariinia
4                munaa
2 dl            sokeria
2½ dl         vehnäjauhoja
1 tl             leivinjauhetta


1. Sulata suklaa ja rasva yhdessä. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä.
2. Vaahdota munat ja sokeri.
3. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos muna-sokerivaahtoon.
4. Lisää suklaa-rasvaseos ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuitenkin vain sen verran, että aineet sekoittuvat.
5. Paista 200 asteessa n. 15 min. Jäähdytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti