Joulupiparkakut
300 g siirappia (=n.
2dl+2rkl)
500 g sokeria (= n. 6
dl)
500 g voita tai
margariinia
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
1 rkl pomeranssinkuorta
4 kananmunaa
n. 1 kg vehnäjauhoja
(lisää tarvittaessa jauhojen määrää)
4 tl soodaa
2 tl suolaa
Kiehauta kattilassa siirappi, sokeri, voi ja mausteet.
Jäähdytä.
Vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon.
Sekoita suola ja sooda jauhoihin ja lisää seos taikinaan.
Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kauli taikina n. puolen sentin paksuiseksi levyksi. (helpointa kauliminen on silikonisen leivonta-
alustan päällä. Muista silti jauhottaa alustaa aina välillä).
Paista piparit uunin keskitasolla 200 asteessa n. 10
min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti