Kanapiirakka
Pohja:
75 g juustoraastetta
1 1/4 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
200 g kevyt kermaviiliä
1 rkl öljyä
Täyte:
Kanaa
1 paprika
1. sipuli
200 g tuorejuustoa
2 dl ruokakermaa
2 munaa
2 tl pitsamaustetta
mustapippuria
1. Sekoita pohjan ainekset ja anna taikinan levätä täytteen valmistamisen ajan jääkaapissa.
2. Suikaloi paprika ja pilko sipuli. Paista niitä pannulla hetken.
3. Sekoita tuorejuusto kerman joukkoon ja lisää munat sekä mausteet.
4. Pilko kypsä kana.
5. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä kanat, kasvikset ja kermaseos pohjan päälle ja paista 200 asteessa 35 min.
Sinihomejuustojuurespiirakka
(pellillinen)
Pohja:
250 g voita
2 dl ruisjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kuivattua timjamia
1/4 dl kylmää vettä
Täyte:
400 g kevyt kermaviiliä
170 g sinihomejuustoa
3 munaa
ripaus mustapippuria myllystä
Juurekset:
4 porkkanaa
1 iso palsternakka
½ lanttu
3 punasipulia
3/4 dl öljyä
1 tl suolaa
tuoretta timjamia
ripaus mustapippuria myllystä
1. Paloittele voi kulhoon, lisää jauhot ja timjami ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi kahden leivinpaperin välissä. Vedä pohja reunalliselle uunipellille. Nosta jääkaappiin juuresten käsittelyn ajaksi.
2. Kuori ja paloittele juurekset ja sipulit. Sekoita joukkoon öljy, suola, timjamin lehtiä ja mustapippuria. Paahda 225 asteessa n. 20 min, kunnes juurekseet ovat kypsiä, mutta napakoita. Laske uunin lämpö 200 asteeseen.
3. Esipaista pohjaa uunin alatasolla n. 10 min.
4. Sekoita kermaviili, murustettu sinihomejuusto, munat ja mustapippuri. Kaada seos esipaistetulle pohjalle ja jatka kypsennystä 15-20 min, kunnes täyte on hyytynyt. Levitä paahdetut juurekset kypsän piirakan päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti