Lehdet
Jugurtti- unikonsiemenkakku
175 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
75 g mantelijauhetta
175 g sokeria
1 ½ dl maustamatonta jugurttia
3/4 dl (maissi)öljyä
3 vapaan kanan munaa (M-koko)
½ tl sitruuna-aromia
25 g unikonsiemeniä
75 g valkosuklaata
150 g marjoja (vadelma-mustikkaseos toimii loistavasti)
1. Voitele ja jauhota 1,5 l:n suorakaiteen mallinen vuoka. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita suuressa kulhossa jauhot, leivinjauhe, mantelijauhe ja sokeri.
2. Vatkaa kannussa (tai pienessä kulhossa) jugurtti, öljy, munat ja sitruuna-aromi. Kaada seos kuiva-aineiden sekaan ja vatkaa kunnes taikina on tasaista. Lisää unikonsiemenet ja sekoita hyvin. Kaada seos vuokaan ja paista n. 40 min.
3. Anna jäähtyä hetken ennen kumoamista. (Käännä kakku kumoamisen jälkeen oikein päin.)
4. Sulata suklaa vesihauteessa ja valuta sitä kakun päälle. Koristele marjoilla ja viimeistele sulatetulla suklaalla.
Hienosti onnistuit !
VastaaPoistaTäällä suosikkikakut ovat tosiaankin täynnä unikonsiemeniä...alkuvuosina en niistä juuri piitannut, kunnes maistoin.....
nami-hiiri