Itse herkuista sen verran, että vadelma toi ihanaa raikkautta molempiin. Jäädykkeen tein saamaani pikkukakkuvuokaan. Jos sinulla ei ole pientä vuokaa, voit suurentaa ohjetta kaksinkertaiseksi tavalliseen kakkuvuokaan sopivaksi. Ohjeet ovat helppoja ja nopeita ja ne ovat Dansukkerin sivuilta. Leivoksien sijaan teimme kokonaisen tortun.
Ystävänpäiväleivokset (n. 8 kpl)
Ainekset:
3 munaa
2 dl Siro erikoishienoa sokeria
1 dl juoksevaa margariinia tms. rasvaa
½ dl vettä
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoa
(Kuorrutus)/ Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g huoneenlämpöistä voita
2 dl mansikanmakuista tomusokeria
Pinnalle:
500 g vadelmia
2 dl vettä
1 rkl sitruunamehua (voi jättää pois)
1 dl hyytelösokeria
1. Kuumenna uuni 200- asteiseksi. Vuoraa n. 30x20 cm:n kokoinen laakea uunivuoka leivinpaperilla. Mittaa jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukoon rasva ja vesi. Lisää kuivat aineet munavaahtoon siivilän läpi seuloen.
3. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa n. 20 min. Anna jäähtyä.
4. Sekoita täyteaineet. Taikinalevystä voi ottaa kämmenpesän kokoisella sydänmuotilla herttaisia sydämen muotoisia kakkusia, jotka halkaistaan, täytetään ja kuorrutetaan vaaleanpunaisella tuorejuustotahnalla. (Täytimme vain)
5. Peitä leivosten pinta pakastevadelmilla. Kiehauta vesi, sekoita joukkoon sitruunamehu ja hyytelösokeri. Anna hetken jäähtyä ja lusikoi kiilteeksi marjojen päälle.
Helppo tuorejuustomarjajäädyke
Ainekset:
200 g mautamatonta kevyttuorejuustoa
1 dl vaaleaa siirappia
200 g kevytranskankermaa
1 dl soseutettuja vadelmia tai säilykeaprikooseja
1 tl vanijasokeria
Koristeeksi:
kokonaisia vadelmia
sitruunamelissan lehtiä
(kermavaahtoa)
1. Vatkaa tuorejuusto, siirappi ja ranskankerma tasaiseksi seokseksi.
2. Lisää soseutetut vadelmat.
3. Mausta vaniljasokerilla.
4. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdottuun vuokaan tai pieniin annosvuokiin.
5. Anna jäätyä pakastimessa 5-6 tuntia tai seuraavaan päivään.
6. Kastele vuoka/vuoat muutamaksi sekiunniksi kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluastiaan.
7. Koristele.
Herkullisen näköisiä leipomuksia =) raikkautta varmasti ollut
VastaaPoistaKyllä nämä olivat todella raikkaan makuisia ja hyviä.
PoistaTuo jäädyke näyttää herkulta...olen suuuuri vadelmien ystävä, taidanpa kopsata ohjeen itsellenikin jemmaan! :)
VastaaPoistaKyllä kannattaa laittaa talteen. Tuorejuusto antaa myös kivaa (hieman suolaista) makua.
PoistaNam, varmasti herkullista. Käytän leivonnaisissani, eritoten kakun täytteissä, usein vadelmaa joten tunnustan olevani vadelmien ystävä. Vadelma antaa hyvää vastapainoa makealle.
PoistaVadelma on myös yksi minun suosikeistani. Tuossa kakussa/tortussa vadelmaa tulee päälle niin paljon ettei mansikkatomusokeri onneksi niin paljon maistu. :)
PoistaOnpa taas herkullisen näköista syntynyt teidän keittiössa!
VastaaPoistaKiitos! Sitä se olikin. Nappiin osuneet reseptivalinnat pariltani.
PoistaHerkkuja olet tehnyt, Meillä tuo mansikkatomusokeri ei myöskään ole ollut menestys, mutta tuolla ohjeella saattaisi siis maistua, hmm, saakohan täältä noin komeita vadelmia. Anne(npuuhat)
VastaaPoistaTäällä löytyi vain yhdestä kaupasta suomalaisia vadelmia. Kauppoja on yhteensä neljä isompaa ja viitisen pientä :) Taitavat olla aika loppu tältä vuodelta. Ei meilläkään omia vadelmia tullut niin paljon että niitä olisi tähän riittänyt.
Poista