Joskus elämä vaan on sellaista, että ehtii vain välttämättömimmät hommat hoitaa.
Muffinit olivat erilaiset kuin mitään mitä aikaisemmin olemme maistaneet. Vähän eksoottinen, mutta ei ollenkaan huono. Puolukka antoi kivasti pientä pirteyttä muuten suolaiseen makuun. Ohje on HerkkuLeivonta- lehden 6/2015 numerosta.
Poro-karpalomuffinit (10-15 kpl)
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
3/4 tl yrttisuolaa
2 tl kuivattua rosmariinia
100 g savuporoa kuutioituna
150 g juustoraastetta
1 prk kermaviiliä (tai 2 dl ruokakermaa)
2 munaa
3/4 dl öljyä
100-150 g tuoreita tai pakastettuja karpaloita
1. Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää sitten muut, viimeiseksi karpalot.
2 Paista muffinit mieluummin voidellulla muffinipellillä, sillä ne tarttuvat helposti kiinni paperisiin vuokiin. Taikinasta tulee 10- 15 kappaletta. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 15-20 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti