torstai 14. toukokuuta 2015

Vadelmatäytekakku suklaasydämillä

Viimeisimmässä Pirkka- lehdessä oli ennen äitienpäivää kivalta kuulostava Vadelmatäytekakun ohje. Päätin kokeilla sitä sopivan tilaisuuden tullessa hieman muokattuna. Tyttöni halusi kuitenkin tehdä minulle äitienpäiväkakun, joten ohjeen testaajana toimikin hän. Täyte oli ihanan vadelmainen ja pehmeämmän makuinen, kuin täyte johon käytetään rahkaa. Olisin saattanut jopa lisätä vadelmien määrää tai tehdä vadelmasoseen täytteen kaveriksi. Koristeeksi tyttöni halusi tehdä suklaasydämiä sly- kierrokselta saamallani suklaamuotilla. Kiitokset vielä silloisen kierroksen emona toimineelle nami-hiirelle. Hän kokeili reunaan myös yhtä hiireltä saamistani kakkukammoista. Kauniita sydämiä kauniissa kakussa. Kakkulapio jo käynyt kakussa :)





Vadelmatäytekakku

Pohja:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g sulatettua voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja

Täyte:
2 ps (à 200 g) vadelmia (pakaste)
1 dl sokeria
4 dl laktoositonta vispikermaa
1 tlk (200 g) turkkilaista jogurttia
6 liivatelehteä
2 rkl vettä

Kostutukseen
n. 1 1/2 dl maitoa


  • 1. Valmista kakkupohja. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (Ø 24 cm). Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.
  • 2. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. (Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.) Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
  • 3. Kuumenna vadelmat kattilassa ja keitä 2 minuuttia. Lisää sokeri ja anna jäähtyä. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia.
  • 4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon jogurtti ja vadelma-sokeriseos. Purista liivatelehdet ja liuota ne kattilassa kuumaan veteen (2 rkl). Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon.
  • 5. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Leikkaa täysin jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Nosta alin pohja vuokaan ja kostuta pohja. Lusikoi puolet täytteestä pohjalle. Nosta keskimmäinen kerros päälle, kostuta ja lisää loppu täyte. Kostuta kolmas kakkukerros (molemmilta) puolilta ja nosta vuokaan. Peitä kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  • 6. Kuorruta ja koristele haluamallasi tavalla.

2 kommenttia: