perjantai 19. kesäkuuta 2015

Juhlat

Blogini on viettänyt hiljaiseloa jo kuukauden päivät. Mintun keittiössä ei kuitenkaan ole istuttu toimettomana. Juhlien laittaminen vei suuren osan huomiostani toukokuun lopulla. Nyt kesäkuussa olen aloittanut työssäoppimisjakson, joka kestää pitkälle syksyyn. Saa nähdä, miten jatkossa ehdin koneelle työpäivien jälkeen. Tässä kuitenkin joitakin maistiaisia juhlista.




Juhlien makeita tarjoiltavia. Takana vasemmalla vadelmabrita ja oikealla mango-passionjuustokakku, joiden ohjeet löytyvät jo täältä blogista. Edessä vasemmalta cookieita, suklaapallosia ja koolakakkuja (ohje löytyy myös täältä). 



Suklaapalloset

Kääretorttupohja:
5 munaa
2 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
(sokeria)

2 rs appelsiinituorejuustoa
200 g tummaa suklaata
hieman valkosuklaata

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ja sekoita ne vaahdon sekaan.
3. Paista 200 asteessa n 10 minuuttia.
4. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille tai leivinliinan päälle jäähtymään. Peitä tarvittaessa leivinpellillä.
5. Murenna jäähtynyt pohja kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja muovaa taikinaksi.
6. Pyörittele taikinasta palloja. Laita taikinapallot jääkaappiin kylmenemään. 
7. Sulata tumma suklaa ja pyörittele pallot suklaasulassa. Anna suklaan kovettua. 
8. Sulata valkosuklaa ja laita se pieneen vahvaan muovipussiin. (tai sulata suklaa suoraan muovipussissa.) Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota suklaata raidoiksi pallojen päälle. Anna jähmettyä ja siirrä kylmään.



Suolaiset herkut. Poroisännän kinkkukakku (ohje myös blogissani), rucola-lohipiirakkaa ja mehevää parsapiirakkaa. Rucola-lohipiirakan ohje on Kinuskikissalta ja parsapiirakan ohje löytyy maku.fi- sivulta.



Tässä vielä suolapähkinäkeksit, jotka ovat oikein hyvä vaihtoehto illanisujaisiin ja juhliin. Sopiva pikkusuolainen, kun tekee mieli jotain pientä. Ohje on Kinuskikissan Helpot suosikit- kirjasta.





Suolapähkinäkeksit

Taikina:
1 ½ dl suolapähkinöitä
2 ½ dl vehnäjauhoja
125 g voita tai margariinia
3 dl voimakasta juustoraastetta (esim. parmesaani, cheddar tai murennettu Koskenlaskija)
1 muna

Pinnalle:
20 suolapähkinää


1. Rouhi suolapähkinät tehosekoittimessa hienoksi murskaksi.
2. Sekoita pähkinämurska ja jauhot keskenään.
3. Nypi sekaisin voin kanssa.
4. Lisää juustoraaste ja muna.
5. Muotoile taikinasta palloja ja litistä ne leivinpaperilla peitettyä uunipeltiä vasten. Paina yksi pähkinä jokaisen keksin keskelle.
6. Paista 200 asteessa 12-15 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Oi miten kuulostaa hyvältä nuo reseptit. Voi kun ehtisi leipomaan, jos sitten ensiviikolla kun kirjalliset tehtävät kurssia varten on palautettu.

    VastaaPoista
  2. Oi miten kuulostaa hyvältä nuo reseptit. Voi kun ehtisi leipomaan, jos sitten ensiviikolla kun kirjalliset tehtävät kurssia varten on palautettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kun kävit :) Kyllä leipominen on mukavaa.

      Poista