sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Kahvi-kookosneliöt

Sain joltakin edelliseltä sly- kierrokselta silloiselta leivontaystävältäni synttärilahjaksi Keksit- kirjan. Edelleen sieltä löytyy ohjeita kokeiltavaksi. Tässä taas pieni maistiainen kirjan ohjeista. Nämä neliöt ovat aika makeita. Kuorrute on sen verran paksu, että vähempikin riittäisi minun pieneen makeannälkääni. Mukava vähän erilainen "keksi". Itse luokittelisin nämä ehkä minileivoksiksi. Jotenkin keksi- määritelmästä tulee ensimmäisenä mieleen rapeus. Nämä eivät kyllä kovin rapeita ole.






Kahvi-kookosneliöt (18 neliötä)

190 g vehnäjauhoja
30 g kaakaojauhetta
225 g sokeria
135 g kookoshiutaleita
250 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä
2 rkl pikakahvijauhetta sekoitettuna 1 rkl kiehuvaa vettä

Kahvikuorrute:
300 g tomusokeria siivilöitynä
1 rkl (hienoa) pikakahvijauhetta
30 g voita sulatettuna
3 rkl kiehuvaa vettä


1. Voitele 28 x 18 cm:n vuoka ja vuoraa se leivinpaperilla (itse vuorasin vain paperilla). Jätä reunat roikkumaan vuoan reunojen yli joka puolelta.
2. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
3. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja lisää sokeri sekä kookoshiutaleet. Lisää joukkoon sulatettu voi ja veteen lioutettu kahvi, ja sekoita hyvin.
4. Painele seos vuokaan. Paista levyä 20 minuuttia, kunnes se on keskeltä kokeiltaessa tikkuun ei tartu mitään. Anna levyn jäähtyä vuoassaan.
5. Valmista kahvikuorrute. Mittaa tomusokeri ja pikakahvijauhe pieneen kulhoon. Lisää sulatettu voi sekä 2 rkl kiehuvaa vettä. Sekoita kunnes seos on tasaista. Lisää vettä tarvittaessa. Peitä jäähtynyt pohja kuorrutteella.
6. Anna levyn asettua huoneenlämmössä, kunnes kuorrute on jähmettynyt. Leikkaa levy 18 neliöksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti