sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Perunasalaatti

Itsetehty perunasalaatti on todella hyvää ja helppoa. Sen teossa voi hieman oikoa, jos aikaa on niukasti. Majoneesin voi ostaa valmiina ja suolakurkkujakin saa valmiiksi kuutioituina. Tällä kertaa kuitenkin päätin tehdä majoneesiakin itse. Käytin siihen viime kuussa sly- paketista saamani oliiviöljypullon (lisäsin toki rapsiöljyä, sillä pullo oli niin pieni). Majoneesia valmistettaessa pitää muistaa käyttää huoneenlämpöisiä aineksia, jotta majoneesi onnistuu. Majoneesikastikkeen ohje on alunperin Ruoanvalmistus- oppikirjasta.





Perunasalaatti

10 kiinteää perunaa
1 prk (420 g) suolakurkkukuutioita
1 omena
1 kevätsipulin varsi

Majoneesikastike:
1 keltuainen
1 tl sinappia
½ tl suolaa
1 tl sokeria
1/4 tl valkopippuria
2-3 tl viinietikkaa
1½-2 dl öljyä
1 dl ruokakermaa/kermaviiliä/vatkattua kermaa/ keitinlientä


1. Keitä perunat kypsiksi ja jäähdytä. Kuori perunat ja paloittele ne.
2. Kuori omena ja paloittele. Yhdistä paloitellut perunat, omenat ja suolakurkkukuutiot.
3. Valmista majoneesikastike: Sekoita keltuaisiin mausteet. Lisää öljy ensin tipoittain, myöhemmin ohuena nauhana vatkaten (sähkövatkaimella). Kun seos sakenee, lisää viinietikkaa. Jos lisäät öljyä liian nopeasti, se saattaa erottua ja seos juoksettuu. Tällöin voit rikkoa uuden keltuaisen puhtaaseen kulhoon ja lisätä juoksettuneen seoksen vähitellen hyvin vatkaten. Ohenna valmis majoneesi vatkatulla kermalla, kermaviilillä, kevytkermalla tai keitinliemellä. Tarkista maku.
4. Sekoita majoneesikastike ja silputtua kevätsipulia salaatin joukkoon. Jätä osa sipulista koristeeksi.




Tässä vielä hentoja mansikan alkuja (niiden siemenet myös paketista saatuja)

2 kommenttia:

  1. Varmasti hyvää perunasalaattia ja ihanaa että mansikan alut kasvaa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Toivotaan että pikkuiset versot vahvistuisivat myös :)

      Poista