Perunasalaatti
10 kiinteää perunaa
1 prk (420 g) suolakurkkukuutioita
1 omena
1 kevätsipulin varsi
Majoneesikastike:
1 keltuainen
1 tl sinappia
½ tl suolaa
1 tl sokeria
1/4 tl valkopippuria
2-3 tl viinietikkaa
1½-2 dl öljyä
1 dl ruokakermaa/kermaviiliä/vatkattua kermaa/ keitinlientä
1. Keitä perunat kypsiksi ja jäähdytä. Kuori perunat ja paloittele ne.
2. Kuori omena ja paloittele. Yhdistä paloitellut perunat, omenat ja suolakurkkukuutiot.
3. Valmista majoneesikastike: Sekoita keltuaisiin mausteet. Lisää öljy ensin tipoittain, myöhemmin ohuena nauhana vatkaten (sähkövatkaimella). Kun seos sakenee, lisää viinietikkaa. Jos lisäät öljyä liian nopeasti, se saattaa erottua ja seos juoksettuu. Tällöin voit rikkoa uuden keltuaisen puhtaaseen kulhoon ja lisätä juoksettuneen seoksen vähitellen hyvin vatkaten. Ohenna valmis majoneesi vatkatulla kermalla, kermaviilillä, kevytkermalla tai keitinliemellä. Tarkista maku.
4. Sekoita majoneesikastike ja silputtua kevätsipulia salaatin joukkoon. Jätä osa sipulista koristeeksi.
Tässä vielä hentoja mansikan alkuja (niiden siemenet myös paketista saatuja)
Varmasti hyvää perunasalaattia ja ihanaa että mansikan alut kasvaa =)
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! Toivotaan että pikkuiset versot vahvistuisivat myös :)
Poista