sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Peruna-tonnikalapannari

Toisinaan teen ruoaksi suolaisen pannarin. Sain lahjaksi herkkukorin, jossa oli tonnikalasäilykkeitä. Yritin miettiä mihin ne voisi käyttää parhaiten. Tonnikalapiirakkaa olin joskus tehnyt, mutta en oikein ollut ihastunut sen makuun. Tähän saumaan tuli uusi S-ryhmän asiakaslehti ja sen ruokaliite. Siitä poimin käyttööni muutaman reseptin, joista yksi oli peruna-tonnikalapannari. Tämä oli kaikista tekemistäni suolaisista pannareista parhaimman makuista ja ohje päätyykin yhdeksi vakioresepteistä. Ohje on helppo ja kerralla voi tehdä vaikka kaksi pannaria. Näin osan voi säästää vaikka seuraavan päivän evääksi. Jälleen sovelsin vähän ohjetta omaan käyttöön sopivammaksi. Tein kaksi pellillistä, suluissa ainemäärät jota käytin.




Peruna-tonnikalapannari

8 dl (1l) maitoa
4 (7) munaa
4dl (6dl) vehnäjauhoja
1 kalaliemikuutio (kasvisliemikuutio)
1 tl pitsamaustetta
½ tl (1tl) suolaa
2 (4) perunaa
2 dl (n. 4 dl) juustoraastetta
1 prk (3prk) tonnikalapaloja
3 rkl ruohosipulisilppua (½ sipulia)


1. Sekoita maito, munat ja jauhot. Lisää hienoksi murennettu kalaliemikuutio, pitsamauste ja suola. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
2. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille.
3. Kuori ja raasta perunat. Levitä peruna- ja juustoraaste taikinan päälle.
4. Valuta tonnikala ja levitä palat hienonnettuna sipulin kanssa pinnalle. (Itse lisäsin juuston viimeisenä)
5. Paista 225 asteessa n. 25 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti