tiistai 18. helmikuuta 2014

Sitruunaiset maissihiutalekeksit

Viikonloppuna saimme vieraita ja koska pidän monista itsetehdyistä kekseistä enemmän kuin kaupan mauttomista teinkin juustokakun lisäksi näitä ihania keksejä. Tästä hyvästä ohjeesta saan kiittää Salainen leivontaystävä- ringin kierroksen 25 ystävääni Linneaa. Hän muisti minua merkkipäivänäni kivalla Keksit- kirjalla ja tämä ohje on sieltä. Itse ohjeesta sen verran, että jauhojen laatu saattaa vaikuttaa siihen määrään mitä pitäisi käyttää. Liian kiireisenä leipomiseen jätin koekeksin nimittäin paistamatta ja huomasin liian myöhään, että jauhoja olisi saanut olla enemmän. Makuunhan tämä ei paljon vaikuta, mutta kekseistä ei tule ihan näin litteitä kun jauhoja on tarpeeksi. Samoin kuorrutteen tekisin nyt toisin. No virheistä viisastuu. Kirjoitan tähän kuorrutteen ohjeen niin kuin nyt tekisin. Samalla voi todeta, että ohjeiden laatiminen niin ettei erehtymisen vaaraa ole on näköjään vaikeaa. Kuorrute kannattaa kuitenkin tehdä, sillä se antaa kekseille lisää kirpsakkaa sitruunan makua.Sitruunaiset maissihiutalekeksit (n. 24 keksiä)

200 g pehmeää voita
110 g hienoa sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 tl vaniljauutetta (käytin vaniljasokeria)
160 g vehnäjauhoja
2 rkl + 2tl maissitärkkelystä
40 g maissihiutaleita

Kuorrute:
65 g pehmeää voita
190 g siivilöityä tomusokeria
1 sitruunan mehu

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon sitruunankuori ja vaniljauute tai -sokeri.
2. Siivilöi joukkoon jauhot ja maissitärkkelys ja ssekoita ainekset varovaisesti yhteen. Lisää maissihiutaleet ja sekoita.
3. Nostele kukkuraisia ruokalusikallisia taikinaa pellille.
4. Paista 180 asteessa 15-20 min., kunnes keksit ovat napakoita ja kullanruskeita. Jäähdytä keksit ritilän päällä.
5. Vatkaa kuorrutuksen voi vaahdoksi ja lisää tomusokeri. Lisää sitruunamehua vain sen verran, ettei kuorrute juoksetu (sitruunoiden mehukkuudessa on  nimittäin eroja). Kuorrutuksen tulee olla pehmeää, mutta kuitenkin kuin paksua sokerikuorrutetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti