maanantai 17. helmikuuta 2014

Texmex-piirakka

Näköjään on ollut blogin päivitys mopen osilla ajan käytön suhteen. Leivottu on siitä huolimatta. Tästäpä alkaa vähän useamman ohjeen postaus samantien. Tämä ohje vaikutti niin mielenkiintoiselta, että päätin tehdä tätä päivälliseksi. Samantien tein kaksinkertaisen määrän. Muutenkin tein joitakin muutoksia alkuperäiseen Kinuskikissa leipoo Tervetuloa juhliin- kirjan ohjeeseen. Itse en voi syödä tomaattia oikeastaan ollenkaan, joten tacokastiketta en päässyt kokeilemaan tämän piirakan kaverina. Se olisi saattanut tuoda lisää kivaa makua. Tämä oli kyllä useimpien syöjien mieleen ilman kastikettakin.




Texmex-piirakka (Pellillinen tai kaksi pienempää)

Pohja:
6 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
300 g voita tai margariinia
1 dl kylmää vettä

Täyte:
540 g broilerin fileesuikaleita
400 g naudan jauhelihaa
1 iso punainen paprika
1 oikein iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
4 rkl tacomausteseosta
1 tl suolaa
200 g paprika-sipulituorejuustoa
350 g ranskankermaa
4 munaa
1 dl ruokakermaa
200 g maissia
4 dl juustoraastetta

Pinnalle:
nachoja
tacokastiketta


1.Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen piirakkavuokien pohjalle ja reunoille.
2. Pilko sipuli ja paprika. (Itse käytin Tupperin Extra Chefiä ja totesin todella nopeaksi ja käteväksi apuvälineeksi).
3. Kypsennä fileesuikaleet ja jauheliha pannulla. Lisää paprika- ja sipulisilppu sekä valkosipulimurska. Mausta seos tacomausteseoksella sekä suolalla. (lisää suolaa ja muita mausteita tarpeen vaatiessa. En muista tarkkoja määriä mitä käytin). Kaada seos pohjan päälle. Lisää maissi.
4. Sekoita tuorejuuston sekaan ranskankerma, kerma ja munat. (Sekoitin nämä samaisella Extra Chef:llä). Kaada seos täytteen päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
5. Paista 200 asteessa n. 35 min.
6. Tarjoa piirakka nachojen, tacokastikkeen ja salaatin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti