tiistai 18. helmikuuta 2014

Appelsiini-suklaajuustokakku (Fazerinakakku)

Minusta Fazerin appelsiini-tummasuklaa on hyvää sellaisenaan. Nyt kokeilin sen käyttöä juustokakussa. Koska kermaa on tässä ohjeessa paljon päätin lisätä vielä jonkin verran Fazerinasuklaata. Lisäksi kakku saa makua myös appelsiinimehusta, johon liivatteet liuotetaan. Koristeluun olisi kaivannut vielä sitruunamelissan lehtiä appelsiininkuoriraasteen lisäksi (ei ole porkkanaraastetta vaikka siltä saattaa näyttääkin :)). Kuoriraaste lisäsi myös kakkuun omaa raikasta makuaan. Tuorejuustona käytin Lidlin maustamatonta tuorejuustoa. Minusta se on paljon pehmeämpää kuin esim. Valion Viola- tuorejuustot. Jos käyttää paksumpaa tuorejuustoa, voi olla että liivatetta tarvitaan vähemmän.



Appelsiini-suklaajuustokakku

Pohja:
15 kpl Digestive- keksiä (minusta tähän käy moni erillainen täytteetön keksi)
75 g voisulaa
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)

Täyte:
5 dl kermaa (käytin Flora vispiä)
250 g rahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g appelsiini-tummasuklaata
100 g Fazerina-suklaata
3/4 dl sokeria
½ dl appelsiinituoremehua
6 liivatetta

1. Murskaa keskit ja sekoita sen sekaan kaakaojauhe ja voi. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
2. Sulata suklaat ja jäähdytä hieman.
3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. kymmeneksi minuutiksi.
4. Vaahdota kerma ja lisää sen joukkoon rahka ja tuorejuusto. Lisää suklaasula kermaseokseen ja mausta sokerilla.
5. Kuumenna appelsiinimehu ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä vähän. Lisää mehuseos kermaseokseen ja sekoita hyvin. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoittele pinta kopauttamalla vuokaa muutamia kertoja kevyesti pöytään.
6. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. (Itse teen monesti juustokakut jo edellisenä päivänä).
7. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. (Itse irrotin Tupperin kakkutasosta vain reunarenkaan ja tarjoilin kakun suoraan valmistusalustalta). Koristele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti