torstai 20. maaliskuuta 2014

Rahkapiirakka

Kaapissa oli pari rahkapurkkia, jotka piti nopsaan käyttää. Niinpä tein tätä rahkapiirakkaa. Ohje on tällä kertaa SugarMamalta ja on nimeltään maailman paras rahkapiirakka. Aiemmin olen tehnyt tätä jollain toisella ohjeella. Sitruunan mehu tuo oman kivan lisänsä tämän piirakan makuun. Piirakkaa ei kannata paistaa liikaa, sillä muistini mukaan se saa jotenkin kitkerän maun muuten hyvään piirakkaan. Pohjan kypsyyden voi kuitenkin tarkistaa nostamalla varovasti leivinpaperin kulmaa ja kurkkaamalla pohjan väriä.




Rahkapiirakka (pellillinen)

4 lasia vehnäjauhoja
2 lasia sokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vaniljasokeria
250 g sulatettua voita

Pohjaan lisäksi:
1 lasi piimää/maustamatonta jugurttia tms.
1 muna

Täyte:
2 prk rahkaa
1 lasi sokeria
2 munaa
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu


1. Sekoita kuivat aineet ja voisula keskenään murumaiseksi seokseksi. Jaa muruseos kahtia ja lisää toiseen puolikkaaseen piimä tai jugurtti. Levitä pohjataikina leivinpaperin päälle pellille.
2. Sekoita täytteen ainekset ja kaada seos pohjan päälle.
3. Ripottele täytteen päälle muruseos.
4. Paista piirakkaa 200 asteessa 30-40 minuuttia. Jäähdytä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti