Kardemummamacaronit ja maitosuklaatäyte
Marenkikiekot:
170 g tomusokeria (vajaa 3dl)
110 g siivilöityä mantelijauhetta
90 g munanvalkuaisia (n.3kpl)
2 rkl kidesokeria
1 tl vastajauhettua kardemummaa
Maitosuklaatryffeli
150 g maitosuklaata
3/4 dl kuohukermaa
1 tl hunajaa
½ tl jauhettua kanelia
1 rkl huoneenlämpöistä voita
Koristeluun
50 g tummaa suklaata
1. Marenkikiekot: Punnitse tomusokeri. Sekoita se mantelijauheeseen ja siivilöi seos.
2. Vatkaa valkuaiset kuohkeiksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on jäykkää.
3. Kääntele vaahdon joukkoon manteli-tomusokeriseos ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Pursota taikinasta vajaan 3 cm:n pyörylöitä kahdelle leivinpaperilla peitetylle pellille. Anna kiekkojen levätä pellillä vähintään 45 min., jotta niiden pinta kuivuu ja pysyy sileänä.
5. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Paista pelti kerrallaan uunin alaosassa n. 20 min. Niiden tulee jäädä päältä melko vaaleiksi, mutta irrota helposti leivinpaperista, kun niitä nostaa. Anna marenkikiekkojen jäähtyä.
6. Maitosuklaatryffeli: Rouhi suklaa.
7. Mittaa kattilaan kerma, hunaja ja kaneli ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä ja lisää nopeasti suklaarouhe. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut, ja lisää sitten voi. Anna tryffelin jäähtyä ja sakeutua huoneenlämmössä n. 3 tuntia tai laita se hetkeksi jääkaappiin.
8. Pursota suklaatryffeliä puolelle marenkikiekoista ja paina toinen kiekko päälle.
Huomenta! Täällä uuden kierroksen parisi. Pakettia alan kokoilemaan ja miettimään. Ihanaa elokuuta ja sly-kierrosta!
VastaaPoistaT:Slysi