lauantai 13. joulukuuta 2014

Taatelikakkua

Uskaltauduin minäkin kokeilemaan taatelikakkua. Olen luullut, että sekin on yksi maustekakku. Koska mieheni kertoi saaneensa sitä joskus ja pitäneensä siitä rupesin miettimään, että pitäisikö minunkin joskus kokeilla sitä. Kun postista tulleessa Yhteishyvälehden- ruokaliitteessä oli Taateli-kahvikakun ohje, jossa mausteena on vain kardemumma, päätin kokeilla sitä joulun kahvi- (tai tee- ) pöytään. Kakusta tuli oikein muhkea, mehevä ja erittäin maukas. Tätä tehdään varmasti toistekin. Vaikka en omasta mielestäni ole ennakkoluuloinen, tässä kyllä joku ennekko-oletus kaatui rymisten. Näin on hyvä.





Taateli-kahvikakku

400 g kuivattuja pehmeitä taateleita
3 dl sokeria
1 ½ dl vahvaa kahvia
400 g margariinia (käytin voita)
5 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 rkl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa

vuokaan:
margariinia (voita)
korppujauhoja


1. Paloittele taatelit kattilaan ja lisää sokeri ja kahvi. Keitä pehmeäksi soseeksi. (Itse vielä soseutin sauvasekoittimella). Lisää rasva ja anna sulaa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
2. Lisää munat yksitellen sekoittaen (vatkasin) ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
3. Sekoita taikinaan kerma.
4. Voitele ja jauhota  2,5 l:n kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. tunnin ajan tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti