maanantai 29. joulukuuta 2014

Kukkaketo

Jouluna karkit maistuvat kahvipöydän pikkumakeana. Riisimurokarkit ovat kuuluneet joitakin poikkeuksia lukuunottamatta jo parinkymmenen vuoden ajan perheemme jouluihin. Joulun alla sain vinkin käyttää kaakaon ja kookosrasvan sijaan suklaata riisimurokarkeissa. Ohjeen etsin sitten netistä Mamma leipoo- blogista. Minulla oli unohtunut viime kesältä (sly-tiimin lahja) näitä ihania minimuffinivuokia. Kukat saivat siis riisisuklaisen keskustan.




 Piparkakunmakuiset riisisuklaat (75 kpl)


250 g suklaata (käytin osan minttukrokanttisuklaata ja osan tummaa suklaata)
1 dl kuohukermaa
2 rkl voita
1 tl piparkakkumaustetta (jätin pois)
7 dl riisimuroja


1. Sulata suklaa.
2. Kuumenna kerma ja voi kattilassa. Jäähdytä hetki.
3. Sekoita joukkoon riisimurot ja suklaasula.
4. Annostele riisisuklaata pieniin vuokiin. Anna jähmettyä kylmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti