Peruna-omenapiirakka
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
125 g margariinia tai voita
½ tl suolaa
½ dl korppujauhoja
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
4 omenaa
voita paistamiseen
4-5 keitettyä perunaa
2 dl persiljasilppua
n. 1 tl suolaa
100 g pinjansiemeniä
2 dl ranskankermaa
3 munaa
suolaa ja mustapippuria
1. Sekoita jauhot, rasva ja suola monitoimikoneessa. Lisää vesi ja sekoita vielä hetki.
2. Painele taikina piirakkavuokaan. Anna levätä kylmässä n. puoli tuntia. Paista 225 asteessa 10 minuuttia.
3. Kuori omenat, poista kodat ja paloittele. Paista pehmeiksi voissa.
4. Kuori ja viipaloi perunat. Sekoita omenat, perunat, persilja ja aika reilusti suolaa kulhossa. Levitä pohjan päälle. Ripottele pinjansiemenet päälle.
5. Sekoita ranskankerma, munat ja mausteet. Kaada täytteen päälle. Paista n. 30 minuuttia 225 asteessa.
Houkutteleva, nyt maistuisi !
VastaaPoistaKyllä suolaiset piirakat aina paikkansa löytävät :)
VastaaPoista