Poroisännän kinkkukakku (30-40:lle)
1 ½ pkt täysjyväpaahtoleipää
2 ½ pkt Real- ruisleipäviipaleita
Kostutus:
5 1/4 dl vettä
1 1/4 lihaliemikuutiota
Kinkkutäyte:
300 g kinkkua
2 ½ maustekurkkua
375 g pipartuorejuustoa (itse käytin maustamatonta tuorejuustoa ja piparjuuritahnaa)
150 g ranskankermaa
3 tl sinappia
Porotäyte:
225 g kylmäsavuporoa ja kylmäsavuhevosta
150 g purjoa
1,5 dl persiljaa
300 g ruohosipulituorejuustoa
150 g ranskankermaa
Reunoille:
300 g ruohosipulituorejuustoa
Koristelu:
1 ruukku salaattia
225 g pyöreitä kinnkusiivuja
150 g pyöreitä porosiivuja
vihreitä rypäleitä
herneenversoja
1. Leikkaa kinkku ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Yhdistä ne kinkkutäytteen muiden ainesten kanssa.
2. Kuutioi poro. Hienonna purjo ja persilja. Sekoita porotäytteen ainekset keskenään.
3. Leikkaa leivistä reunat ohuelti pois. Muotoile neliskanttisiksi. Leikkaa tarvittaessa jatkopaloja.
4. Kiehauta vesi ja sulata siihen lihaliemikuutio.
5. Lado tarjottimelle ruisleipäviipaleitatiiviisti vierekkäin. Kostuta lihaliemellä reilusti.
6. Levitä päälle puolet kinkkutäytteestä.
7. Tee seuraava kerros täysjyväpaahtoleivistä. Kostuta ja levitä päälle porotäyte. Lado sitten toinen kerros ruisleipäviipaleita, kostuta, levitä loput kinkkutäytteestä ja peitä kakku paahtoleipäviipaleilla. Kostuta.
8. Anna kakun seistä jääkaapissa kelmulla suojattuna kevyen painon alla mielellään seuraavaan päivään.
9. Levitä kakun reunoille ruohosipulituorejuustoa. Painele tuorejuustoon salaatinlehtiä.
10. Taita kinkkuja porosiivut kahtia ja kieritä rulliksi. Koristele kakku leikkelerullilla, viinirypäleillä ja herneenversoilla.
Poro on parasta ! Unelma ruokaa...vain suklaakastikkeen kanssa tarjottuna haarukka selvästikin viivyttelee matkalla suuhun Ö !
VastaaPoista