sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Gluteeniton siemenleipä 1

Tässä postauksessa on jatkoa salaisen leivontaystäväni lähettämästä paketista kokeiluun. Aiheena oli siemenet ja tässä niitä on sitten käytetty reilusti. Käytin paketissa saamani salaattisiemensekoituksen, mutta siinäoli  cashew-pähkinöitä ja totesin ne liian kookkaiksi pieneen leipään. Poistin pähkinät ja lisäsin auringonkukansiemeniä tilalle. Toivon mukaan minulle käy tuo gluteeniton kaura. Välillä se on kyllä aiheuttanut jotain iho-oireilua, mutta jää nähtäväksi miten nyt käy :) Leipä maistui minusta paremmalta jäähtyneenä.





Gluteeniton siemenleipä

1 pss (180 g) Pirkka salaattisiemensekoitusta
1 dl pellavansiemeniä
4 dl kaurahiutaleita (puhdasta kauraa, Semper)
2 rkl psylliumia
³/₄ tl suolaa
50 g voita
1 rkl hunajaa
3 dl vettä


1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja sekoita joukkoon hunaja ja vesi. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hetki kunnes seos alkaa paksuuntua. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin tunti. (Meillä taikina sai odotella useamman tunnin)
2. Levitä taikina pellille suorakaiteen muotoiseksi levyksi (koko 20 x 25 cm). (Käytin vuokaa.)
3. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 30  min. Käännä leipä varovasti ympäri ja jatka paistamista vielä 15-20 min. tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarkkaile leipää paistamisen loppuvaiheessa.




3 kommenttia:

  1. Miten, kävikö gluteeniton kaura sinulle? Joillekkin se tosiaan on herkistävää vaikka gluteenitonta onkin.

    - Sly -parisi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todennäköisesti ei käy, mutta voin käyttää laittamasi hiutaleet tavalliseen puuroon 😊

      Poista