Gluteeniton siemenleipä
1 pss (180 g) Pirkka salaattisiemensekoitusta
1 dl pellavansiemeniä
4 dl kaurahiutaleita (puhdasta kauraa, Semper)
2 rkl psylliumia
³/₄ tl suolaa
50 g voita
1 rkl hunajaa
3 dl vettä
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja sekoita joukkoon hunaja ja vesi. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hetki kunnes seos alkaa paksuuntua. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin tunti. (Meillä taikina sai odotella useamman tunnin)
2. Levitä taikina pellille suorakaiteen muotoiseksi levyksi (koko 20 x 25 cm). (Käytin vuokaa.)
3. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 30 min. Käännä leipä varovasti ympäri ja jatka paistamista vielä 15-20 min. tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarkkaile leipää paistamisen loppuvaiheessa.
Kunnon siemen leipä =)
VastaaPoistaMiten, kävikö gluteeniton kaura sinulle? Joillekkin se tosiaan on herkistävää vaikka gluteenitonta onkin.
VastaaPoista- Sly -parisi
Todennäköisesti ei käy, mutta voin käyttää laittamasi hiutaleet tavalliseen puuroon 😊
Poista