keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Kokeilua

Sain sly36- pariltani vinkin retroleipomuksen tekoon. En ollutkaan ennen tätä tehnyt vaikka se listalla onkin ollut. Viimein sain erityisen syyn testata. Resepti oli helppo, mutta ehkä ei aivan sopiva. Vai mitä sanotte, kun katsotte surullista lopputulosta?

Mutta tässä ensin kuva-arvoitus: Mitähän tästä on tulossa?




Tässä se on sitten koko komeudessaan kumottuna:


JA tässä surullinen lopputulos, kun kävin hakemassa kakkulapion:



Täyte oli ilmeisesti liian löysää, koska kakku rupesi heti kumoamisen jälkeen lätsähtämään. Olisko jollakin parempi ohje, kuin etsimäni Iltasanomien resepteistä?

1 kommentti:

  1. Harmi että täyte oli liian löysää, muuten näyttää kauniilta.

    T:SLysi

    En tiedä ohjetta jote käytit mutta itse jotenkin näin...

    Mansikka-vadelma Charlotte russe
    2pkt maustamatonta tuorejuustoa
    2dl vispikermaa
    3dl vaahtoutuvaa vanhanajan vaniljakastiketta
    2-5dl mansikka-vadelmasosehilloa (sosetta + sokeria, lisää liivatetta 1-2)
    7liivatetta
    loraus sitruunamehua
    0,5dl vettä
    Vuoraa kulho tuorekelmulla. Ota tuorejuustot "lämpenemään". Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. Vaahdota vaniljakastike ja lisää tuorejuusto joukkoon, vatkaa tasaiseksi. Kuumenna vesi ja sitruunamehu sekä sulata liivatteet kuumaan nesteeseen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-vaniljavaahtoon vatkaten kokoajan. Lisää hilloa ja sekoita. Lisää kermavaahto varovasti nostellen. Maista ja lisää tarvittaessa hilloa.
    Leikkaa kääretortut n.1cm leveiksi. Vuoraa kulhon pohja ja reunat kääretortun paloilla. Kaada tuorejuusto-täyte kulhoon. Laita kelmut kakun päälle. Laita jääkaappiin hyytymään väh.4h mutta mielummin yön yli.

    VastaaPoista