Mummun sienipiirakka
250 g voita 250 g voita
250 g maitorahkaa 250 g maitorahkaa
2 dl spelttijauhoja 5 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
2 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
300 g kelta- tai suppilovahveroita (käytin lähes 400 g)
2 rkl voita
2 keltasipulia
1 dl esikypsytettyjä ohrahelmiä tai riisiä (laiton keitinveteen suolaa)
4 dl vettä
3 keitettyä kananmunaa
Voiteluun:
kananmunaa
1. Nypi voi, rahka ja jauhot tasaiseksi. Laita taikina kelmuun käärittynä jääkaappiin kovettumaan n. tunniksi.
2. Kysennä ohrahelmiä/riisejä vedessä n. 20min. Kuori ja hienonna sipulit. Perkaa ja paloittele sienet ja haihduta niistä pannulla enin neste. Lisää voi ja sipulisilppu ja kuullota seosta kunnes sipuli on pehmeää. Yhdistä ohrahelmet/riisit ja sieniseos. (Tässä vaiheessa maustoin täytteen) Hienonna kananmunat haarukalla.
3. Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi. Suorista reunat taikinapyörällä ja jätä vähän taikinaa koristelua varten. Levitä sienitäyte puolikkaalle levyä ja lisää hienonnettu kananmuna täytteelle. Käännä toinen puoli taikinaa leivinpaperin avulla täytteen päälle ja sulje reunat sormilla painaen. Tee tähdetaikinasta muutama pieni sieni taikinakannen koristeeksi.
4. Voitele piirakka vatkatulla kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
5. Tarjoa lämpimänä vanhaan tapaan voisulan tai puolukkasoseen kanssa. Voit käyttää täytteeseen kananmunan sijasta myös rae- tai vuohenjuustoa.
Hienoa, MINTTU, että kokeilit parilta saamaasi reseptiä. Koskaan ei voi tietää miten herkkuja ne oikeasti ovat, ellei rohkeasti maista !
VastaaPoistan-h
http://originaalisly.vuodatus.net
Hauskaa että gluteenitonkin onnistui. Täytyykin pistää korvan taakse!
VastaaPoistat. sly2
Niinpä. Kuvittelin jotain murumaista sotkua pöydälleni tai pöytään kiinni jäävää liisteriä :). Tällä taikinan ohjeella oli joku leiponut gluteenittomia torttuja.
VastaaPoistaIhanaa että olet onnistunut kokeilussa ja että se myös maistui =)
VastaaPoistaT: SLY:si
Kiitos sinulle :)
Poista