Mustikka-rahkapullat (20 kpl)
Taikina:
3dl maitoa
25 g hiivaa
2 tl psylliumkuorijauhetta
1 kananmuna
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
1 tl kardemummaa
75 g margariinia tai voita
6-7 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
Täyte:
4-5 dl mustikoita
1 prk (250g) maitorahkaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl kardemummaa
Voiteluun:
munaa
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia.
2. Lisää muna, sokeri, suola, kardemumma, pehmeä margariini ja 3 dl jauhoista. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella muutama minuutti. Lisää loput jauhot ja vatkaa vielä muutama minuuttti.
3. Muotoile taikinasta tanko hyvin jauhotetulla pöydällä. Jaa 20 osaan.
4. Pyörittele palat pulliksi kämmenien välissä. Kohota pullat hyvin (n. 15 min.) leivinpaperin päällä pellillä.
5. Paina kohonneisiin pulliin syvennykset tasapohjaisella juomalasilla. Pistele pohjat haarukalla. Voitele piirakoiden reunat munalla.
6. Ripottele syvennyksiin mustikat. Sekoita rahkan joukkoon sokeri, muna ja kardemumma. Jaa täyte mustikoiden päälle.
7. Paista 225 asteessa 10-15 min.
Nämä näyttää kyllä niin hyviltä että :P
VastaaPoistaT:Slysi
Kannattaa kokeilla.
PoistaKannattaa kokeilla.
Poista