lauantai 26. maaliskuuta 2016

Suklaiset minimuffinit

Pieniä söpöjä herkkuja. Niitä sai sly-parini lähetämällä ohjeella aikaan. Korvasin Dan sukkerin alkuperäisen reseptin appelsiinikrokanttisuklaan minttukrokanttisuklaalla ja käytin tavallista tomusokeria ja kaakaojauhetta kuorrutteeseen, mutta muuten pitäydyin alkuperäisessä ohjeessa.





Suklaiset minimuffinit

100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
2 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
3/4 dl maitoa tai appelsiinimehua
50- 100 g appelsiinikrokanttisuklaata

Pinnalle
n. 200 g kaakaotomusokeria
vettä 
strösseleitä
pieniä suklaamunia


1. Vaahdota voi ja sokeri. 
2. Lisää munat yksitellen vatkaten.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja veitsellä karkeaksi rouheeksi leikattu suklaa.
4. Jaa taikina pieniin muffinivuokiin. Paista 175 asteessa n. 10 min. tai kunnes muffinit ovat kohonneet ja näyttävät kypsiltä.
5. Kuorruta muffinit. Sekoita keskenään kaakaotomusokeria ja vettä sen verran, että saat tahnasta paksun, mutta levittyvän. Levitä tahna jäähtyneiden tai hieman lämpimien muffinien pinnalle. Ripottele päälle iloisen värikkäitä strösseleitä ja koristele jäähtyneet muffinit pienillä suklaamunilla.

5 kommenttia:

  1. Hauskan näköisiä ja kuulostaa herkulliselta, minttusuklaa on niin hyvää. Kiitän onneani, että on tuo laktoosivaiva, muuten puputtaisin suklaata koko ajan. Iloista pääsiäistä!

    VastaaPoista
  2. Suklaata nam :P

    Ihanaa pääsiäistä =)

    VastaaPoista
  3. Ihania pieniä herkkuja...maistuisi Ü. Pelkät kuvat houkuttaa suuresti !
    Terkuin n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista