maanantai 7. maaliskuuta 2016

Persikkapiirakka

Tätä piirakkaa yläkoululaiseni teki meille viikonloppuna. Hyvä ohje olikin. Täytteestä tuli ilmava valkuaisvaahdon takia. Alkuperäinen ohje on Dan sukkerin- sivuilta. Kiitos parilleni ohjeesta!




Persikkapiirakka

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl fariinisokeria
150 g voita
1 kananmuna

Täyte:
6 persikanpuolikasta
2 kananmunaa
250 g rahkaa
2 rkl perunajauhoja
3/4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria


Nypi jauhot, sokeri sekä pieneksi paloiteltu kylmä rasva. Lisää muna ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan (halk. n. 25 cm). Laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.

Leikkaa persikanpuolikkaista sydämiä muotin avulla. Leikkaa loput hedelmälihasta hyvin pieniksi paloiksi.

Erottele munanvalkuaiset ja -keltuaiset. Sekoita keltuaisten joukkoon maitorahka, perunajauhot, tomusokeri, vaniljasokeri ja hienonnetut persikat. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita varovasti keltuaisseoksen joukkoon. Kaada  täyte vuokaan. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 minuuttia. Asettele persikkasydämet täytteen päälle. 

Sirottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Tarjoile haaleana tai kylmänä.

4 kommenttia: