sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Puolukkajäädyke

Eihän millään arvaisi, millaiset maut ovat mintun mieleen? :) Taas on luvassa yksi makean ja kirpeän yhdistelmä. Erittäin helppo, nopea ja toimiva resepti, jolla syntyy maukas jälkiruoka. Ohje on jälleen Herkkuleivonta- lehden viime vuoden viimeisestä numerosta. Itse käytin puolukoiden lisäksi loput mustaherukat, jotka jäivät edellisen postauksen kakun valmistamisesta. Siksipä ohje toimii muillakin marjoilla tai marjayhdistelmillä. Soseutin ihan kaikki marjat. Minulla ei ole vaniljapastaa, joten laitoin vaniljasokeria n.1 tl ja kuohukerman tilalta käytin vispikermaa, kun sitä sattui kaapissani olemaan.

Viime kuussa sain pariltani silikonisen kuusimuffinivuoan. Ensin en keksinyt mitä sillä tekisin. Itse olen ainakin vielä suurempien linjojen toteuttaja ;) No tulipa sitten kuitenkin mieleen kokeilla sitä pienten annosjäädykkeiden valmistamisessa. Todella kätevä vuoka siihen onkin, mutta yksi huomio kannattaa muistaa. Jäädyke kannattaa poistaa vuoasta heti pakastimesta ottamisen jälkeen, muuten kuuset saavat hieman luonnollista vaihtelua muotoihinsa (kuten minun kuusissani) :)

Sain ihanan synttäripaketin sly- ringin muistamisena, josta sain silikonisen suklaamuotin (joulu/talviaiheilla) ja valkosuklaisen kuorrutteen. Niitä hyödynsin näiden pienten kuusien koristeluun. Pakastimessani on vielä isompi osa jäädykkeestä ja osa koristeista meneekin sen koristeluun. Kuorrute on muuten todella helppo käyttää. Pakkausta lämmitetään lämpimässä vedessä, kunnes koko sisältö on sulanut juoksevaksi. Pakkaukseen leikataan pieni (tai tarvittaessa suuri) reikä ja pursotetaan kuorrute muottiin tai kuorrutettavan tuotteen päälle. Jos kaikki kuorrute ei mene kerralla, sen voi säilyttää jääkaapissa ja sulattaa taas uudelleen.




Puolukkajäädyke

2½ dl + ½ dl puolukoita
2½ dl maustamatonta jugurttia
2 dl sokeria
tippa vaniljapastaa (tai vaniljasokeria)
2 dl kuohukermaa
½ dl pieniä toffeepaloja

Viimeistelyyn puolukoita ja toffeepaloja


1. Soseuta 2½ dl puolukoita. Lisää soseeseen jugurtti, sokeri ja vaniljapasta.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä puolukkasoseen kanssa.
3. Lisää kevyesti käännellen toffeepalat ja ½ dl kokonaisia puolukoita.
4. Siirrä seos jäädyke- tai kuivakakkuvuokaan. Suojaa pinta kelmulla ja pakasta yön yli.
5. Jäädykettä irrottaessasi kostuta vuokaa ulkopuolelta kuumalla vedellä. Koristele jäädyke puolukoilla ja toffeepaloilla. Jäädyke saa pehmetä n. 15 minuuttia ennen syömistä.

5 kommenttia:

  1. Puolukka antaa raikkautta...hienosti väriin sointuva lautanen !
    SLY33 n-h

    VastaaPoista
  2. Nam nam, kuulostaa oikein hyvältä. :)

    VastaaPoista
  3. Lautanen on minusta kaunis. Harmi vain, että minulla on niitä vain kaksi.
    Milla, hyvää jäädyke olikin.
    Jäädykkeen ohje on tosiaan Herkkuleivonta- lehdestä ja käytin valmistamiseen parini lähettämää vuokaa.

    VastaaPoista
  4. Kylläpä näyttää herkulliselta, tuota vois kokeilla, kun kirpeät jutut on meikäläisenkin mieleen

    VastaaPoista
  5. Kylläpä näyttää herkulliselta, tuota vois kokeilla, kun kirpeät jutut on meikäläisenkin mieleen

    VastaaPoista