tiistai 19. tammikuuta 2016

Pingviinejä

Näillä pakkasilla voi hyvin tehdä pikkupingviinejä välipalaksi. Nämä ovat pientä näpertelyä. Tekeminen vaatii vähän aikaa ja näppäryyttä, mutta ei mitään erikoisosaamista. Ohje on sly 33- kierroksen viimeisestä paketista saamastani kirjasta Fun Food- kirjasta. Ohjeeseen olisi voinut käyttää isompia rypäleitä, mutta tein kaapisssa olleista oikein minipingviinejä. Hiukan ovat nälkiintyneen näköisiä. Liekö niillä liian kovat olot ;)
Pingviinit (25 kpl)

1 porkkana
50 tummaa rypälettä (25 suurta ja 25 pientä)
n. 250 g tuorejuustoa
hammastikkuja


Pese, kuori ja puhdista porkkana. Leikkaa siitä 25 n. 3 mm:n paksuista viipaletta. Leikkaa jokaiseen viipaleeseen kolmionmuotoinen lovi. Laita viipaleet ja kolmiot talteen, niistä tehdään myöhemmin pingviinien nokat ja jalat.

Huuhtele ja kuivaa rypäleet. Tee pienempiin rypäleisiin keskelle pieni viilto ja paina porkkanakolmioiden leveä puoli sisään. Leikkaa suuremmista rypäleistä pystysuunnassa pois kiila valkoista vatsaa varten. Täytä rypäleet huolellisesti tuorejuustolla. Pistä jokaiseen porkkanaviipaleeseen hammastikku. Pistä nyt jokaiseen tikkuun iso rypäle ja sen päälle pieni nokallinen rypäle. Jos haluat, voit vielä maalata pingviineille silmät lopulla tuorejuustolla.

11 kommenttia:

 1. Kyllä ne hellyttäviä ovat. :)

  VastaaPoista
 2. Hei! Olethan saanut kommenttini? Olen saanut seuraavan kierroksen tietosi ja pakettisikin on jo valmiina, mutta iski epävarmuus onko kommentti lähtenyt sinulle asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan!
   Kyllä olen saanut kommenttisi, mutta jostain syystä se ei näy blogissa (ainakaan minulle). Siksi en voinut vastata. Hyvä kun varmistit. :)

   Poista
  2. Hyvä juttu! :)

   Poista