keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Puolukkapiirakka créme fraiche täytteellä

Pari purkkia creme fraichea oli jo ohittanut parasta ennen päiväyksensä. Piti keksiä nopeasti jotain mihin ne voisi käyttää. Mielessä oli jo liikkunut ajatus puolukkapiiraan tai puolukkapiirakan tekemisestä. Päätin yhdistää nämä asiat ja etsin netistä ohjeita creme fraichen käyttämisestä piirakassa. Löysin ohjeen Creme fraiche täytteiseen mustikkapiirakkaan ja päätin korvata mustikat puolukoilla. Nam mikä piirakka siitä tulikaan! Tätä pitää tehdä toistekin.
Alkuperäinen ohje on Willa Oliviasta.





Pohja:
200 g margariiniä
8 dl jauhoja
2 tl leivinjauhoa
4 dl sokeria
4 dl maitoa
2 isoa muna

Täyte:
300 g crème fraîchea
1 dl maitoa
2 isoa muna
1 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
8 dl puolukoita

Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää joukkoon maitoa ja muna. Sekoita taikina hyvin ja lisää lopuksi sulatettu (jäähdytetty) margariini. Kaada hyvin sekoitettu taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.

Sekoita täytteen aineet (puolukoita lukuunottamatta) keskenään ja kaada täyte taikinan päälle. Lisää puolukat.

Paista 200° noin 30 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Nyt on kyllä puolukkareseptit tarpeen, vahingossa olen poiminut ihan valtavasti puolukkaa... Kun sitä on niin runsaasti ja on helppo poimia. Pitää kokeilla tätä, kunhan saan ranskankermaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa kokeilla. Itse pidän näistä kirpeämmistä mauista enemmän. Ei siis ihme, että tällainen tuli mieleen :)
      Kyllä tämä oli kaikkien mieleen, myös vähän makeammankin ystävien.

      Poista
  2. Tietosi on vastaanotetu ja paketit ovat suunittelussa ;)
    T. Sly16

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla :) Itsekin olin aivan innoissani kun sain parini tiedot. Mukavaa syksyä sinulle.

      Poista