sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Juustopiiras

Nyt tulee pieni kooste kesän aikana tehtyjä leivonnaisia ja jälkiruokia.
Juhliin leivottuihin suolaisiin kekseihin ja piiraisiin tarvittiin voimakkaan makuista juustoa. Sitä jäi vähän ylikin, joten päätin tehdä juustopiirasta iltaruuaksi. Minusta se olisi saanut olla suolaisempaa, mutta muuten sopi hyvin "juuston piilotukseen". Voimakas juusto ei kyllä piiloutunut yhtään, vaan paremminkin hallitsi. Alkuperäinen ohje on makuja.fi- sivuilta.






Juustopiiras

Pohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
150 g voita
2-3 rkl kylmää vettä

Täyte:
n. 200 g juustoraastetta
2 munaa
2 dl kermaa


1. Nypi jauhot ja voi murumaiseksi. Sekoita joukkoon nopeasti kylmä vesi. Jäähdytä tunti kelmulla peitettynä jääkaapissa.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
3. Kauli taikina vuokaan (myös reunoille) ja pistele pohja. Kiedo reunalle alumiinifoliosuikale. Paista keskitasolla 10 min.
4. Vatkaa täyte sekaisin. Kaada pohjalle ja paista 15- 20 min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti