sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Kirsikkakakku

Alkukesän herkku kirsikka on meillä suuressa suosiossa. Siitä pitävät niin isot kuin pienetkin. Muistan vielä ajan, kun en ollut maistanut tuoreita kirsikoita ja makukokemukseni kirsikoista rajoittui vain noihin ällöttävän makeisiin punaisiin kirsikoihin. Ajattelin kaikkien kirsikoiden maistuvan samalta, joten en vaivautunut tutustumaan siihen paremmin. Monissa leivontakirjoissa oli kuvia tuoreilla kirsikoilla koristelluista herkullisen näköisistä kakuista. Silloin kiinnostukseni heräsi: Ai, onko kirsikka oikeasti tuollainen. Siitä ajasta on tultu paljon tähän hetkeen. Nykyään alan jo keväällä odottaa innolla, milloin ensimmäiset kirsikat ilmestyvät kauppoihin.
Tällä kertaa etsin ohjetta kirsikkakakkuun. Ajatukseni olivat hieman erisuuntaisia kuin tämä lopputulos, sillä en löytänyt etsimääni. Monien ohjeiden joukosta poimin kuitenkin tämän ohjeen, joka on makuja.fi- sivuilta. Tämä on kyllä todella hyvää. Jos saat allergiaoireita sitrushedelmistä, voit jättää sitruunankuoriraasteen pois.  Ehkä vielä joskus löydän sen ohjeen, jota haen (tavalla tai toisella).

Kirsikkakakku

Taikina:
3 dl kauraryynejä
2 dl vehnäjauhoja
¾ dl kidesokeria
150 g voita tai margariinia

Täyte:
1 l kirsikoita
1 ½ dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
1 munankeltuainen

½ sitruunan raastettu kuori


1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esiin piirasvuoka.

2. Työstä taikinan ainekset muruiseksi massaksi ja painele taikina vuokaan. Esipaista uunissa n. 20 minuuttia.

3. Poista kirsikoista kivet, laita ne lämpimälle piiraspohjalle.

4. Vatkaa kerma ja sekoita siihen keltuainen, vaniljasokeri ja sitruunankuori, kaada seos marjoille. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti