maanantai 23. joulukuuta 2013

Omenajuustokakkua

Sain tämän ohjeen tämän kuun sly- paketista. Aiheenahan oli uuden vuoden tarjoilut. Päätin kuitenkin tehdä tätä kakkua jo ennen joulua synttäritarjoiluihin. Maku oli hyvä vaikkakin aika mieto. Omena ei kovin paljoa maistunut ja ajattelinkin ensin tehdä kakkuun vielä päällisen omenaviipaleista ja kiilteen omenamehusta. Ajanpuutteen vuoksi kakku syötiin kuitenkin tällaisena. Minusta tässä maistui toffee, vaikka sitä ei kakussa olekaan. Kiva uusi tuttavuus joka tapauksessa. Kiitos vielä sly: lleni ohjeesta!



Omenajuustokakku

Pohja:
200 g pipareita
70 g voita

Täyte:
4 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
200 g piparirahkaa
½ dl sokeria
100 g omena-kanelimarmeladia
5 liivatetta
½ dl omenamehua/kahvia


1. Murskaa piparit ja sulata voi. Sekoita ja painele irtopohjavuoan pohjalle.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3. Vaahdota kerma. Lisää kermaan tuorejuusto, rahka, sokeri ja hillo ja sekoita tasaiseksi.
4. Kuumenna mehu/kahvi ja liota liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetki ja sekoita ohuena nauhana massan sekaan. Kaada pohjan päälle ja hyydytä yön yli.


Oikein hyvää ja rauhallista joulua teille kaikille! Seuraavia postauksia on luvassa joulun jälkeen.

5 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kakku ja oikein sopiva joulun aikaan :) Onnea etukäteen!

    - SLY25 emo

    VastaaPoista
  2. Hauskan ja helpon koristelun olit keksinyt. Näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
  3. Mukava että kokeilit ohjetta ja se myös maistui :) t:Sly:si

    VastaaPoista
  4. Kiva idea koristella pipareilla kakku, piparirahka varmaan on tavallista rahkaa piparimausteella, täytyy kokeilla, kun ei ole valmiita maustettuja rahkapurkkeja saatavilla.

    VastaaPoista
  5. Kyllä tämä oli herkkua. Mutta näin joulun jälkeen ei kyllä heti tee mieli tätäkään :) Minna, ihan varmasti voi kokeilla tuolla tavalla ja kannattaa sitten myös tarkistaa sokerin määrä. Maustetut rahkathan ovat aika sokerisia. Vai ehditkö jo kokeilemaan tätä?

    VastaaPoista