Pieleen menneet karpalomarmeladit upposivat tähän kääretorttuun hyvin. Koska ne eivät hyytyneet kunnolla, jotta niitä olisi voinut leikata, päätin käyttää marmeladin leivonnassa. Pohjan ohje on ollut minulla jo vuosikymmeniä, joten ihan tarkkaa muistikuvaa sen alkuperästä minulla ei ole. Olisikohan ollut joku äitini Kotilieden leivontakirja lähteenä. Täytteeksi laitoin karpalorahkaa. Tämä oli taas mintun makuun :) Pidän kirpeistä sävyistä makeiden rinnalla. Tämä sopii hyvin joulun ajan leivonnaiseksi. Kookoshiutaleet vielä lisäävät jouluista tunnelmaa.
Kääretorttu
Pohja:
5 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
2,5 dl Flora Vispiä
1 prk rahkaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria (tai maun mukaan)
reilu 1 dl karpalomarmeladia
1. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
2. Sekoita kuivat aineet ja lisää vaahtoon siivilän läpi.
3. Paista 200 asteessa n. 12 min.
4. Kumoa pohja sokeroidulle (tai kookoshiutaleilla sirotellulle) leivinpaperille ja kääri se rullalle jäähtymään. Näin saat pohjasta helposti rullattavan eikä se halkeile käärittäessä.
5. Vaahdota vispi ja lisää siihen muut aineet.
6. Levitä rahkaa auki kääritylle rullalle ja rullaa tiiviiksi rullaksi. Huom! Täytettä ei kannata laittaa koko määrää, muuten rullaaminen vaikeutuu (riittäisi varmaan puolet tuosta ohjeesta). Lopun täytteen voi syödä sellaisenaan tai halutessaan kuorruttaa sillä tortun. Anna jähmettyä jääkaapissa n. tunnin.
Ai kun on ihanan näköinen kääretorttu! Ja varmasti sopii makujen puolesta jouluun :)
VastaaPoistat. SLY25 emo
Hyvältä näytää!!
VastaaPoistaTehdessä tapahtuu...moni asia on niin pienestä kiinni. Mutta toisaaltahan oli onni matkassa ja syntyi kaikesta päätellen ihana kääretorttu!
VastaaPoistaMarmelaadejahan on monenlaisia, levitettäviä ja sitten marmelaadi karamelleja, oisko ohje sittenkin ollut marmeladi levitteelle. Hyvältä näyttää,
VastaaPoista