Viikonlopun myyjäisiin tein tällaisen juustokakun kahvipöytään. Ohje on Kotikokki- palvelusta (nimimerkiltä Rii5a). Tein tämän kuitenkin hieman eri tavalla. Käytin kaurakeksien tilalta murokeksien tyyppisiä vaaleita keksejä ja sitruunamehun tilalta käytin appelsiinimehua. En myöskään kumonnut kakkua vaan annoin sen olla "oikein päin". Tiedän toisenkin samantapaisen Enkelten kakun laitan sen ohjeen suluissa varsinaisen ohjeen viereen. Minusta tämä versio on kuitenkin raikkaampi. Jos pidät oikein makeasta ja kinuskisesta, kannattaa kokeilla suluissa olevaa ohjetta. Sen alkuperästä minulla ei ole tietoa sillä sain sen kerran eräältä ystävältäni.
Enkelten kakku
Pohja:
300 g vaaleita keksejä (200 g pipareita)
100 g voita tai margariinia (100 g rasvaa)
Täyte:
2 ½ dl Flora vispiä (2 ½ dl Flora vanillaa)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (200 g maustamatonta tuorejuustoa)
1 ½ dl kinuskikastiketta (2 dl kinuskikastiketta)
3 dl puolukoita (2 dl puolukoita)
5 liivatetta (5 liivatetta)
2 rkl sitruunamehua (½ dl sitruunamehua)
1 rkl vaniljasokeria
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
2. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele keksiseos vuoan (halk. 24- 26 cm) pohjalle ja reunoille (n. 2cm).
3. Kuumenna mehu ja liuota siihen liivatteet. Notkista tuorejuusto ja sekoita sen joukkoon kinuskikastike, vaniljasokeri ja liivateseos.
4. Vaahdota Flora vispi. Sekoita varovasti sekaan tuorejuustoseos ja jäiset puolukat.
5. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai mieluummin yön yli. Siirrä tarjoiluvadille ja koristele kinuskikastikkeella ja puolukoilla.
Ps. Postaan lupaamani kääretortun myöhemmin
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti