sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Piparkakkutoffeeta

Viime kuun sly-paketissa sain ohjeen myös näihin makeisiin. Jääkaapissa oli yksi kermapurkki, joka täytyi pian käyttää ja siksi päätin kokeilla näitä jouluherkkuja. Olin taas hieman epäileväinen tuon piparimausteen suhteen. Pipareissa ne kyllä menevät, mutta maustekakut eivät koskaan ole päätyneet suosikeikseni. Yllätyksekseni mauste sopi hyvin näihin. Kiitos parilleni ohjeesta, joka johdatti minut pois mukavuusalueeltani juuri sopivasti (Liian suuri repäisy tuskin olisi tuntunut hyvältä ;))
Parini lähettämä ohje oli mikro-ohje. Halusin kuitenkin varmistua lopputuloksesta ja etsin vastaavan ohjeen, joka on tehty kattilassa keittämällä. Ohje on Vaaleanpunainen nonparelli- blogista. Käytin mittaria, joten keittämiseen kulunutta aikaa en seuraillut kellosta. Kauan siihen kuitenkin meni.






Piparkakkutoffee

Ainekset:
2 dl kuohukermaa
2 ½ dl sokeria
1 ½ dl vaaleaa siirappia
50 g voita
½ tl vaniljasokeria
1 ½- 2 tl piparkakkumaustetta

Mittaa kerma, sokeri, siirappi ja voi paksupohjaiseen kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes seos on n. 125 astetta. 
Sekoita vaniljasokeri ja piparkakkumauste keskenään. Kun seos on sopivaa, sekoita mausteet seokseen. 
Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 20cmx25cm). Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Leikkaa toffee n. 2-3 cm:n paloiksi. Kääri toffeet leivinpaperiin. Säilytä jääkaapissa.


Tässä mikro-ohje:

1 dl kuohukermaa
½ dl vaaleaa siirappia
½ dl sokeria
1 tl piparkakkumaustetta
foliota

Sekoita kerma, siirappi, sokeri ja mauste suuressa lasikulhossa. Kuumenna mikrossa täydellä teholla(700W) n. 6 minuuttia. Sekoita ja kuumenna vielä 2 minuuttia täydellä teholla. Kaada seos voidellulle folioarkille. Anna jäähtyä. Leikkaa paloiksi ja kääri makeiset paperiin.

2 kommenttia:

  1. Oi ihanaa, sinäkin olet tehnyt toffeeta, kai minunkin täytyy :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se nyt täytyy :D
      Toffee on hyvää. Paremman lopputuloksen olen saanut mittarin avulla, kuin ilman.

      Poista