sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Rocky Road- muffinit

Sain tämän meidän yhdeksi suosikiksi nousevan reseptin salaiselta ystävältäni. Jouduin tekemään hieman muutoksia reseptiin, mutta en usko sillä olevan suurta vaikutusta lopputuloksen kannalta. Tein ohjeen puolitoistakertaisena ja käytin kokonaisten munien sijaan munanvalkuaisia, joita jäi yli jäätelön tekemisestä. Kun muffinit olivat uunissa, ihmettelin ensin kun niiden keskelle jäi kuoppa. Lopulta selvisi, että kuoppa tulee ilmeisesti tarkoituksella keskelle. Siihen on helppo laittaa kuorrutteen ainekset. Nämä ovat parhaimmillaan lämpimänä. Iso kiitos parilleni! Ilahdun aina erityisesti uusista hyvistä resepteistä. Käytin näihin paketista saamiani suklaita ja vaahtokarkkeja.






Rocky Road- muffinit (20 kpl)


180 g voita
3 dl sokeria
4-5 munaa (neljä isoa riittää, mutta pieniä saa olla viisi)
225 g maitosuklaata
3 3/4 dl vehnäjauhoja
2 1/4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
n. 150 g pieniä vaahtokarkkeja (näitä ei mennyt näin paljon)
n. 105 g tummaa suklaata (käytin koko 130 g:n levyn)



1. Sulata suklaa vesihauteessa (tai mikrossa).
2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
4. Lisää sulatettu (ja jäähdytetty) suklaa. Sekoita tasaiseksi.
5. Jaa taikina muffinivuokiin (voit laittaa vuoat vielä muffinipellin koloihin) ja paista 175 asteessa n. 25 min.
6. Rouhi kuorrutukseen tuleva suklaa pieneksi. Levitä muffinien päälle ensin vaahtokarkit ja sitten suklaarouhe. Paista vielä n. 5 minuuttia kunnes suklaa ja vaahtokarkit hieman sulavat.

4 kommenttia:

  1. NAM! Tekee jo nyt mieli tehä, taidan tehdä ens viikolla kun on lasten ja mun hiihtoloma =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä. Tämä on isompien ja pienempien herkku. :)

      Poista
  2. Ai miten houkutteleva. Pitäisi itsekin tehdä sellaisia.

    VastaaPoista