maanantai 8. syyskuuta 2014

Yrttiboston

Uusimmasta HerkkuLeivonta- lehdestä bongasin useiden herkullisten ohjeiden joukosta tämän leivän ohjeen. Lehdenhän sain sponsorin kannustimena Salaisen leivontaystäväringin elokuisessa arvonnassa. Viikonloppuna on kiva tehdä jotain erilaista. Niin tämä suuren suosion saanut yrttiboston päätyi meidänkin iltapalapöytään. Muruakaan ei meinannut myöhään töistä palaavalle puolisolle jäädä, kun sipulia kaihtavatkin pistelivät innolla runsaalla valkosipulilla maustettua leipää. Tätä varmasti tullaan myöhemminkin tekemään. Hiukan tein muutoksia ohjeeseen. Minulla ei ollut hiivaleipäjauhoja, joten käytin vähän ruisjauhoja vehnäjauhojen lisäksi. Kuva ei tee kunnolla oikeutta tälle herkkuleivälle. Näin syksyllä illat alkavat olla jo aika pimeitä kuvaamiseen (ainakin kännykällä).






Yrttiboston

4 dl maitoa
25 g hiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
1 muna
½-1 tl suolaa
1 rkl sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja (laitoin 2 dl ruisjauhoja)
5 dl hiivaleipäjauhoja (laitoin 7 dl vehnäjauhoja)
1 ½ rkl oliiviöljyä

TÄYTE:
4 rkl aurinkokuivattu tomaattipestoa
5 valkosipulinkynttä
½ dl tuoretta basilikaa

PINNALLE:
Seesaminsiemeniä


1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (tai hieman sen yli jos käytät kuivahiivaa) ja liuota hiiva siihen. Kuivahiivan voit lisätä ensimmäisessä jauhoerässä. Lisää muna, sokeri ja suola. Sekoita jauhot keskenään (lisäsin itse ensin ruisjauhot ja sitten vehnäjauhot) ja lisää vähitellen, lopussa hyvin alustaen. Lisää öljy viimeisenä. Anna kohota puolen tunnin ajan peitettynä.
2. Leikkaa vuoan (halk. n. 22cm) pohjalle leivinpaperin palanen ja voitele reunat.
3. Kauli taikinasta pohjan kokoinen pyöreä pala ja aseta se vuoan pohjalle. Kauli taikina levyksi, levitä sille pesto, silputut basilikan lehdet ja pieneksi pilkotut valkosipulin kynnet. Kääri rullalle ja leikkaa 12-15 palaa.
4. Aseta palat pohjataikinan päälle ja voitele munalla (itse unohdin voitelun). Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti