perjantai 5. syyskuuta 2014

Punaherukka-suklaajäädyke

Muutama postaus on jälleen odottanut, että ehtisin istua koneen äärellä. Tässä yksi kokeilu. Alkuperäinen ohje on Mustaherukka-suklaajäädyke ja se löytyy Elisabeth Johanssonin Jäätelö- kirjasta. Alkuperäinen ohjekin on varmasti hyvä, mutta koska minulla oli vain punaherukoita käytössä tein pikkuisen sovelletun version. Minusta tämä on todella hyvää. Marjahilloa saisi olla hieman enemmän. Se toi kivaa raikkautta muuten niin täyteläiseen jäädykkeeseen.





Punaherukka-suklaajäädyke  (n.10 annosta)


Punaherukat:
1 dl punaherukoita
2 rkl vettä
2 rkl sokeria

Suklaajäädyke:
5 dl kuohukermaa
5 munankeltuaista
1 dl sokeria
150 g+25 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 54-68%)


Punaherukat: Kiehauta herukat, vesi ja sokeri kattilassa. Hauduta pari minuuttia ja nosta kattila levyltä. Jäähdytä.

Suklaajäädyke:
Vaahdota kerma kevyesti. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Paloittele ja sulata 150 g suklaata. Vatkaa sula suklaa nopeasti keltuaisvaahtoon ja kääntele joukkoon kermavaahto. Kaada seos pitkään vuokaan kerroksittain punaherukoiden kanssa ja levitä loput herukat jäädykkeen päälle. Rouhi loput suklaat ja ripottele jäädykkeen pinnalle. Pakasta vähintään 5-6 tuntia  ja peitä sitten muovilla jos säilytät jäädykettä pidempään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti