maanantai 18. elokuuta 2014

Elokuun sly- paketti

Jälleen uusi Salaisen leivontaystävä- ringin kierros pyörähti käyntiin. Aiheenahan tässä kuussa on marjojen säilöntä talveksi ja lisänä kaneli. Tällaisen paketin sain pariltani.



Paketista löytyi:
- hauska aaltoreunainen perunaveitsi
- nätti voiveitsi
- pakastepusseja
- lautasliinoja
- kertakäyttöisiä alumiinisia leivosvuokia
- ostoslistavihko kynineen


Tällainen hauska kortti, jossa parini kertoo ettei laita nyt paperisia reseptejä, mutta vinkkasi että hillo johon tulee marjoja, vaniljatanko ja mintunlehtiä voisi olla kokeilemisen arvoista. Hillo keitetään kasaan ja tanko ja lehdet poistetaan ennen purkitusta. Hänen mielestään hillo sopii myös kannellisten marjapiirakoiden täytteeksi. Kuulostaa kivalta, mutta olen niin vähän tehnyt hilloja, etten oikein osaa ilman reseptiä ruveta kokeilemaan. Täytyy katsoa netistä joku suuntaa-antava resepti. Jos parillani on ohjeen osoite tiedosssa voisitko vaikka vinkata, mistä voisin löytää sen. Kiitos paketista!

Ps. kanelia en löytänyt reseptinä, enkä missään muussakaan muodossa. Olikohan pariltani tämä unohtunut?


31.8.2014

Viime viikon makasin taudin kourissa sen verran huonovointisena ja vajaakuntoisena, ettei saamani lisä elokuun pakettiin päätynyt blogiin. Useita päiviä sitten kirje kuitenkin tuli. Nyt lääkekuuri on kuitenkin tehnyt tehtävänsä ja elämä voittaa :)
Kirje tulikin mukavasti piristämään. Kirjeestä löysin Puolukka-kanelipiirakan ohjeen, Luomu-kanelia ja teepusseja. Puolukat eivät meillä vielä ole kypsiä. Kunhan käyn kaupassa niin kokeilen tätä. Kiitos reseptistä! Kuvasta huomaatte, että yksi tee on jo avattu. Samana iltana kun sain kirjeen, maistoin jo vadelmateetä. En kuitenkaan jaksanut silloin edes kuvata. Tähän postaukseen mennessä kaikki teetkin on jo juotu. Erityisesti vadelmatee oli hyvää.




Kiitos parini! Tämä on oikein hyvä lisä.

5 kommenttia:

  1. Kivan paketin sait !
    No voi, oiskohan ollut parillasi postiin hurja kiire...emon nuhtelun pelossa Ü, kun kaneli unohtui ?!

    VastaaPoista
  2. Hieno tuo aaltoreunainen perunaveitsi!! Hörölä-kortit ovat kyllä myös vertaansa vailla :D Itse tein juuri sitruksisen mustikkahillon (ohje blogissa), ehkä voisit kokeilla samaa, kanelin sijaan vanilijatanko (?) sitruunan sijaan tai lisäksi mintunlehtiä! Ei varmasti hullumpaa, vai mitä luulet?

    VastaaPoista
  3. Kiitos Pampula. Kävin katsomassa ohjeen. Ehdin jo eilen tehdä hilloa eräällä ohjeella, jossa käytetään tavallista sokeria. Epäilykseni osoittautui oikeaksi ja hillosta tuli litkua. Olisi pitänyt käyttää hillosokeria tai hillo- ja marmeladisokeria. Olisiko teillä ehdotuksia miten saisin litkuhillon oikeaksi hilloksi. Taitaa tulla liian makeaa jos keittää uudelleen hillosokerilla. Olisikohan omenasose pelastus?

    VastaaPoista
  4. Ihana paketti ja upea tuo voi veitsi sekä perunaveitsi =)

    VastaaPoista
  5. Ihana pikku ylläriposti tullut sinulle =)

    VastaaPoista