torstai 14. elokuuta 2014

Nokkoslätyt

Ohukaiset, lätyt, letut... rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ekaluokkalaisen pyytäessä ei voinut muuta kuin alkaa paistamaan näitä minulle jo lapsuusmuistoihin kuuluvia lättyjä. Lapsena kesät olivat aina aurinkoisia (eihän silloin satanut vettä) ja muistojen polulla kuljemme mummoni kanssa keräämään nokkosia lättyjä varten. Samoilla poluilla kuljemme myös keräämään ahomansikoita. Olen todella kiitollinen näistä rakkaista muistoista. Näiden muistojen ansiosta mummoni vaikuttaa myös lasteni elämässä, vaikka onkin jo silmänsä ummistanut tälle elämälle. Tässä teille myös maistiaisia lapsuudestani. Resepti on yhdistelmä eri ohjeista.




Nokkoslätyt

3 munaa
5 dl maitoa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
½ dl öljyä tai sulatettua voita
1 l nuoria nokkosen lehtiä


1. Huuhtele ja kiehauta nokkoset. Leikkaa ne pieniksi.
2. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki.
3. Lisää maito, sokeri ja suola.
4. Lisää jauhot vähän kerrallaan.
5. Sekoita joukkoon rasva ja nokkoset.
6. Paista pannulla isoja tai pieniä lättyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti