lauantai 26. heinäkuuta 2014

Raparperihyve

Kirpeän raparperin kaveriksi sopii makea marenki. Tämä leivonnainen osuu kivasti makuhermoon. Tutustuin tähän kakkuun vähän aikaa sitten kun suvun naiset tulivat leivonnaisten ja muiden tuomisten kanssa katsomaan uutta perheenjäsentämme. Ihan alkuperäisen ohjeen osoitetta en tiedä. Netistä näitä kuitenkin löytyy useita. Suosittelisin tämän tortun valmistusta samana päivänä kuin tarjoilukin.





Raparperihyve

Pohja:
2 ½ dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g voita tai margariinia
1 kananmunan keltuainen

Kiisseli:
8 dl raparperiä pieninä paloina
1 dl sokeria
½ dl vettä
1 dl vettä
2 rkl maissitärkkelystä
3 keltuaista
1 rkl voita

Marenki:
4 valkuaista
1 dl sokeria


1. Valmista pohja: Kuivat aineet ja voi nypitään. Lisätään keltuainen.
2. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
3. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.
4. Valmista kiisseli: Kiehauta raparperi, sokeri ja ½ dl vettä muutaman minuutin ajan. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Lisää 1 dl: aan vettä sekoitettu maissitärkkelys ja keltuaiset. Sekoita ja kiehauta vielä kunnes kiisseli saostuu. Lisää lopuksi voi. Jäähdytä.
5. Marenki: Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
6. Paista vielä 8-10 minuuttia, kunnes marenki saa väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti